BSc w dietetyki
University of Pécs
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Pécs, Węgry
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
4 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
EUR 2900 / per semester *
Termin składania wniosków
31 Jul 2024
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2024
* na semestr
Wstęp
„ University of Pécs nie tylko uczy, jak zostać profesjonalistą w wybranej dziedzinie, ale także wydobywa z ciebie to, co najlepsze - mnóstwo zajęć pozalekcyjnych, które oferuje szkoła, zachęca uczniów do odkrywania i rozwijania swoich dodatkowych talentów. Szkoła bardzo dobrze zarządza obydwoma obszarami, a studenci zawsze znajdują się w puli niekończących się możliwości. Byłbyś zadowolony, że wybrałeś Pecz! ” Samuel Akinola (Nigeria, Wydział Nauk o Zdrowiu) |
Osoby otyłe muszą walczyć z kilkoma chorobami, które mają związek z ich wagą (choroby układu krążenia, cukrzyca, nowotwory). Jeśli masz ochotę im pomóc, dietetyka dostarczy Ci niezbędnej wiedzy. Zdrowe odżywianie - a tym samym wiedza dietetyka - jest niezbędne, aby zapobiegać i skutecznie leczyć wiele chorób, ponieważ leki lub zabiegi chirurgiczne rzadko zapewniają pełne rozwiązanie. Pacjenci są często zmuszani do zaprzestania jedzenia swoich ulubionych smakołyków, a dietetyk może w znacznym stopniu przyczynić się do leczenia pacjentów, ich równowagi i dobrego samopoczucia, oferując im przyjemne, ale zdrowe opcje żywieniowe.
Procedura aplikacji
Przykłady przedmiotów w trakcie studiów
- Dietetyka kliniczna dla chorób wewnętrznych
- Dietetyka chorób dziecięcych i dziecięcych
- Zarządzanie żywieniem
- Wiedza techniczna dotycząca zakładów gastronomicznych
- Chemia produktów spożywczych i biochemia
- Wiedza o żywności i technologia
- Technologia przygotowywania żywności i koloidy
- Praktyczna dietetyka
- Ekonomika sprzątania
- Żywienie publiczne
- Finanse
- Surgical Clinical Dietetics
- Specjalistyczna dietetyka kliniczna
- Psychologia żywienia
- Nauki o odżywianiu, polityka i epidemiologia
Rekrutacja
Program
Przykłady obiektów w trakcie badań
- Dietetyka kliniczna w medycynie wewnętrznej
- Dietetyka chorób wieku niemowlęcego i dziecięcego
- Zarządzanie żywieniem
- Wiedza techniczna związana z instytucjami gastronomicznymi
- Chemia i biochemia produktów spożywczych
- Wiedza i technologia żywności
- Technologia przygotowywania żywności i koloidy
- Dietetyka praktyczna
- Ekonomika utrzymania domu
- Żywienie zbiorowe
- Finanse
- Dietetyka kliniczna chirurgiczna
- Specjalistyczna dietetyka kliniczna
- Psychologia żywienia
- Nauka o żywieniu, polityka i epidemiologia