Program studiów magisterskich z zakresu nauk o żywieniu
Karolinska Institutet
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Stockholm, Szwecja
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
1 Rok
Tempo
Pełny etat
Czesne
SEK 200 000 / per year *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* Osoby posiadające obywatelstwo w UE / EOG lub Szwajcarii nie muszą płacić składek ani czesnego.
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Nauka o żywieniu to rozwijająca się, interdyscyplinarna dziedzina zajmująca się rolą diety w zdrowiu ludzkim. Master's Program in Nutrition Science daje studentowi dogłębną wiedzę na temat jego podstaw naukowych i metod badawczych w tej dziedzinie. Ta wiedza jest ważna w przypadku studiów doktoranckich lub innych prac związanych z dziedziną odżywiania.
Prezentacja programu
W całej historii pojawiło się wiele twierdzeń dotyczących roli diety w naszym zdrowiu. W ostatnich dziesięcioleciach nastąpił ogromny rozwój w tej dziedzinie, a wiedza żywieniowa znacznie wzrosła. Master's Program in Nutrition Science ma na celu zwiększenie umiejętności studenta w zakresie samodzielnej pracy w dziedzinie odżywiania z przyczyn naukowych. Obszary objęte pierwszym semestrem programu obejmują wpływ różnych rodzajów badań na wiedzę, która stanowi podstawę zaleceń dotyczących diety i aktywności fizycznej, przy jednoczesnym uwzględnieniu aspektów zrównoważonego rozwoju. Uwzględniono również dogłębną wiedzę na temat mechanizmów molekularnych i genetycznych leżących u podstaw wpływu diety na organizm. Zajmuje się także metodologią oceny spożycia diety, aktywności fizycznej i sprawności, koncentrując się na zrozumieniu ważności, możliwości zastosowania i oceny wyników. Metody zapobiegania chorobom i promowania zdrowych nawyków żywieniowych i aktywności fizycznej, np. Za pomocą Internetu i technologii telefonu komórkowego, są również omówione w pierwszej części programu. Globalne perspektywy i porównania są zawarte we wszystkich kursach.
Drugi semestr składa się z projektu dyplomowego złożonego z 30 punktów. Tutaj student ma możliwość wyboru projektu dogłębnego przestudiowania, w zależności od swojego pochodzenia i zainteresowań, różnych dziedzin badań żywieniowych. Na przykład projekt może być ukierunkowany na kwestie molekularne, fizjologiczne, kliniczne, epidemiologiczne lub zdrowia publicznego.
Przeczytaj więcej o strukturze programu w sylabusie programu .
Możliwości zawodowe
Program przygotowuje studenta do dalszych studiów doktoranckich lub innych prac związanych z dziedziną odżywiania, w których potrzebne jest zrozumienie zasad naukowych. Na przykład może to być praca promująca zdrowie w sektorze prywatnym lub publicznym, krajowym lub międzynarodowym.
Więcej informacji
Aby uzyskać więcej informacji na temat aplikacji, konkretnych wymagań wstępnych i wyboru, odwiedź stronę Master's Program in Nutrition Science na stronie internetowej Karolinska Institutet .
O szkole
pytania
Podobne kursy
Magister inżynierii żywności i zdrowia
- Beauvais, Francja
Magister w dziedzinie badań weterynaryjnych i nauki o żywności oraz technologii
- León, Hiszpania
Mistrz żywienia i dietetyki
- Joondalup, Australia