Magister Zarządzania Zdrowiem Publicznym (MPH) – Żywienie i Dietetyka
James Lind Institute - Switzerland
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Geneva, Szwajcaria
Języki
Język angielski
Forma badania
Nauka na odległość
Czas trwania
18 - 24 months
Tempo
Pełny etat, Niepełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
Wstęp
Odżywianie i dietetyka są ważną i integralną częścią każdego przedsięwzięcia na rzecz zdrowia. W kontekście zdrowia publicznego, rozwiązywanie problemów żywienia i dietetyki odgrywa ogromną rolę w większości programów zdrowia publicznego. Zdrowie i odżywianie są misternie powiązane. Dotyczy to osób zdrowych lub chorych, społeczności, systemów opieki zdrowotnej, miejsc pracy itp.
Program MPH w zakresie żywienia i dietetyki w Instytucie Jamesa Linda ma na celu zapewnienie dokładnego zrozumienia wyzwań związanych z odżywianiem i zdrowiem. Ten program zapewnia solidne podstawy w zakresie podstawowych koncepcji żywienia, a także jego powiązania ze zdrowiem publicznym. Istnieje również silne, praktyczne podejście do uczenia się, z narażeniem na uczenie się oparte na umiejętnościach w zakresie medycznych aspektów żywienia, wpływu żywienia na społeczność, konserwacji i mikrobiologii żywności oraz bezpieczeństwa żywności. Jest to intensywny program i oczekuje się, że studenci będą mieli zaawansowaną wiedzę na temat odżywiania po zakończeniu programu. Studenci realizują projekt pod opieką eksperta z zakresu żywienia i dietetyki. Studenci mają do wyboru różne możliwości prowadzenia projektów we współpracy z organizacją zajmującą się żywieniem i zdrowiem publicznym. Mentorzy pomagają uczniom znaleźć takie możliwości badań.
Master of Public Health (MPH) - Nutrition and Dietetics, to szwajcarski dyplom przyznawany przez Instytut Jamesa Linda w Szwajcarii. James Lind Institute jest zatwierdzoną uczelnią policealną z uprawnieniami do nadawania prywatnych stopni naukowych w Szwajcarii. Instytut jest zarejestrowany w kantonie Genewa w Szwajcarii pod numerem UID CHE-255.747.977. Instytut Jamesa Linda posiada różne akredytacje, certyfikaty i międzynarodowe członkostwo.
Wybierając naszego Master of Science in Public Health Management (MPH), możesz:
- Ugruntuj wiarygodność
- Ucz się we własnym tempie
- Bądź na bieżąco i na bieżąco
Program
Program Master of Public Health (MPH) - Nutrition and Dietetics został opracowany z bardzo wszechstronnym programem nauczania, aby zapewnić rozwój silnej wiedzy i umiejętności w praktyce zdrowia publicznego, ze szczególnym uwzględnieniem żywienia i dietetyki.
Jest to intensywny program i obejmuje 138 punktów ECTS, które należy ukończyć w okresie od 18 do 24 miesięcy.
Najpierw ukończysz podstawowe kursy MPH (90 punktów ECTS), a następnie specjalizację z żywienia i dietetyki (48 punktów ECTS).
Będziesz uczyć się poprzez ukończenie kursów we własnym tempie za pomocą treści audiowizualnych, interaktywnych dokumentów, filmów, podcastów i innych treści multimedialnych, które mogą mieć zastosowanie. Inne interakcje obejmują zajęcia online na żywo, dyskusje z innymi studentami, wykładowcami i mentorami za pośrednictwem portalu naukowego, poczty e-mail itp.
Zajęcia:
Po każdym kursie następuje egzamin i zadanie. Aby przejść do następnego kursu, musisz zdać egzamin. Nasz wydział może również ocenić Cię na podstawie Twojego zaangażowania w debaty, dyskusje i badania.
Raporty z projektów i projektów:
- Po kursach podstawowych MPH: Raport z projektu 1 (10 000 słów)
- Po kursach specjalizacyjnych: Raport z projektu 2 (10 000 słów)
Projekty będą realizowane pod kierunkiem Twojego wykładowcy i mentora. Mogą być projektem indywidualnym lub zespołowym.
Ten program jest również dostępny jako opcja podwójnego stopnia. Pozwala to na zdobycie 2 stopni magisterskich przy minimalnych dodatkowych kosztach i wysiłku. W ramach programu podwójnego stopnia uzyskasz dodatkowe 48 punktów ECTS poprzez naukę online na Międzynarodowym Uniwersytecie Telematycznym UNINETTUNO, Rzym, Włochy (Università Telematica Internazionale UniNettuno „UTIU”). Po ukończeniu otrzymasz na uniwersytecie tytuł Master of Science in Public Health Management.
Dlatego po ukończeniu programu podwójnego stopnia uzyskasz następujące stopnie:
- MPH - Żywienie i Dietetyka (z Instytutu Jamesa Linda, Szwajcaria); &
- Magister zarządzania zdrowiem publicznym (z Międzynarodowego Uniwersytetu Telematycznego UNINETTUNO, Rzym, Włochy)
W przypadku opcji podwójnego stopnia obowiązuje dodatkowa opłata, o której mowa na naszej stronie internetowej.
Galeria
Rekrutacja
Możliwości związane z karierą
Wyniki
Program MPH w zakresie żywienia i dietetyki w JLI został opracowany, aby przygotować studentów do lepszego zrozumienia aspektów zdrowia publicznego związanych z odżywianiem i dietą. Program ten wykorzystuje techniki i metodologie, dzięki którym uczniowie mogą przyjmować role w szerszym otoczeniu zdrowia publicznego, ze szczególnym uwzględnieniem zdrowia społeczności i populacji. Role dostępne dla kandydatów obejmują przemysł spożywczy, społeczne organizacje opieki zdrowotnej, publiczne placówki opieki zdrowotnej, media, środowisko akademickie, rządy i organizacje pozarządowe. Oczekuje się, że studenci rozwiną szeroką i głęboką wiedzę oraz umiejętności, aby doradzać pacjentom, ogółowi populacji i decydentom w zakresie skutecznych sposobów zwalczania wyzwań związanych z odżywianiem i dietą. Studenci zdobywają również umiejętności, które pomagają im znaleźć role medyczne w placówkach opieki zdrowotnej wyższego szczebla w celu wspierania żywienia medycznego w ramach schematów leczenia pacjentów w ramach opieki nad chorobami związanymi ze stylem życia, nowotworami, alergiami itp.
Ten intensywny program przygotowuje również uczniów do przyjmowania ról związanych z dostępem do opieki zdrowotnej, z naciskiem na edukację i świadomość. Obszary takie jak doradztwo, rzecznictwo pacjentów, dostęp do opieki, opracowywanie polityki oraz edukacja i świadomość społeczna są silnymi obszarami zainteresowania w tej dziedzinie.
Perspektywy pracy
Doskonały. Rynek pracy dla miejsc pracy związanych z odżywianiem i dietą nadal rośnie w znacznie szybszym tempie niż średnia rynkowa. Według US Bureau of Labor Statistics wzrost zatrudnienia na stanowiskach związanych z odżywianiem wynosi 11%, co jest szybsze niż średnia dla wszystkich zawodów. Większość ról występuje w obszarach takich jak otyłość, cukrzyca, rak i inne choroby.
Możliwości zawodowe
Po ukończeniu MPH w zakresie żywienia w dietetyce uczniowie kwalifikują się do kilku kluczowych ról, takich jak
- Doradca ds. Zdrowia i diety
- Community Health Manager
- Inspektor Regulacyjny
- Ekspert ds. Etykietowania żywności
- Technolog żywności
- Ekspert ds. Promocji zdrowia
- Populacja promocji zdrowia
- Higienistka żywności
- Personel sprzedaży żywności
- Konsultant ds. Żywienia
- Kierownik ds. Produktów spożywczych
- Sports Food Expert
- Doradca ds. Diety