MagisterskiePhDLawlicencjatMBACoursesOnline
Keystone logo
ISMET - Formación en salud y terapias naturales Dyplom w dziedzinie dietoterapii naturopatycznej
ISMET - Formación en salud y terapias naturales

Dyplom w dziedzinie dietoterapii naturopatycznej

7 Months

Hiszpański

Pełny etat

Termin składania wniosków

Zapytaj o najwcześniejszą datę rozpoczęcia

EUR 1275

Nauka na odległość, W kampusie

Stypendia

Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Czytaj więcej

Wstęp


  • Bezpośrednie wydanie: od stycznia 2019 r. Do lipca 2019 r
  • Wersja online: od stycznia 2019 do lipca 2019
  • Czas trwania: 7 miesięcy

prezentacja

Terapia dietetyczna to terapia polegająca na zapobieganiu i ulepszaniu chorób lub eliminowaniu ich objawów, poprzez żywność, którą jemy lub którą eliminujemy z diety. Musimy nie tylko wziąć pod uwagę właściwości odżywcze, ale także uwzględnić manipulacje i procesy, którym podlega żywność, a także metody uprawy lub starzenia się roślin lub zwierząt, które spożywamy.

Od czasów prehistorycznych zwierzęta były w stanie regulować spożycie żywności w celu poprawienia nierównowagi w zdrowiu lub złagodzenia objawów, czego przykładem mogą być nasze zwierzęta domowe, które przez "instynkt" są oczyszczane przez jedzenie niektórych roślin lub przez działanie na czczo, kiedy czują się źle. Ludzie w ogóle nie stracili tego instynktu, problemem jest to, że nie słuchamy naszego organizmu, który nie odczuwał w jakimś momencie odrzucenia na jedzenie, wziął je, a następnie popełnił błąd, lub w niektórych przypadkach masz trzeba pić, coś słodkiego lub słone. Terapia dietetyczna jest bardzo często stosowana w medycynie alopatycznej i prawie zawsze w medycynie holistycznej, choć nie zawsze z tymi samymi kryteriami.

Dietoterapia w medycynie alopatycznej wykorzystuje terapię dietetyczną zawsze pod fundamentem i wiedzą naukową w danym momencie. Te naukowe podstawy są dynamiczne i różnią się w zależności od nowej wiedzy, którą dostarcza nauka. Przykłady stosowania dietoterapii przez leki alopatyczne są znane wszystkim, od "miękkiej" diety, która rządzi w przypadku problemów żołądkowo-jelitowych, poprzez dietę na cukrzycę, eliminację glutenu do celiakii lub po prostu diety bogate w żelazo na anemię. Przykłady zastosowania terapii dietetycznej przez leki alopatyczne są bardzo liczne, z podstawą i wynikami, których nikt nie może osądzić. Ma tendencję do "mechanicznego" podejścia opartego na przyjmowaniu leków, z koncepcją; że za te same objawy, takie samo leczenie, leczenie części chorego.

Terapia dietetyczna w terapii holistycznej , w odróżnieniu od medycyny alopatycznej, holistyczne terapie nie tylko uwzględniają wiedzę naukową, ale także opierają się na doświadczeniu, prawach natury i subtelnych energiach żywych organizmów. Mają same w sobie. Holistyczni terapeuci nie tylko biorą pod uwagę fizyczne właściwości żywności, ale także składniki odżywcze, które zapewnia, właściwości terapeutyczne, sposób obchodzenia się, kultura i procesy hodowlane oraz przygotowanie żywności, która ma być spożywana, są również cenione , W tym holistycznym leczeniu bierze się pod uwagę denaturację, która występuje w niektórych formach przygotowywania lub konserwacji żywności, takiej jak na przykład użycie mikrofal, smażonych lub wędzonych. Holistyczne terapie uwzględniają także procesy, które są przeprowadzane dla upraw, wykorzystując produkty, które uzyskano w sposób naturalny bez użycia produktów chemicznych, produkty, które nie dają niczego pozytywnego, gdy są spożywane obok żywności. Większość tych zasad jest coraz bardziej uznawana przez oficjalną naukę, którą naukowcy popierają. Przykładem tego są badania białek, które są wytwarzane podczas obchodzenia się z żywnością i przygotowywania jej oraz jak mogą one być przyczyną wielu chorób przewlekłych, chorób, które obecnie wydają się wzrastać wykładniczo.

Krótko mówiąc, zarówno medycyna alopatyczna, jak i holistyczna, opierają się na zdrowym odżywianiu i uciekają się do żywności jako formy zapobiegania, leczenia lub eliminowania objawów chorób.

Warunki przyjęcia

a) Studenci z wykształceniem wyższym (dyplom, licencjat lub stopień w dowolnej dziedzinie wiedzy): dostarczają uwierzytelnioną kserokopię tytułu lub, w przypadku jej braku, uwierzytelnioną lub oryginalną kserokopię uiszczenia opłat za wydanie dyplomu. W przypadku studentów pochodzących z kraju, który nie jest członkiem traktatu bolońskiego, muszą oni podać tytuł lub świadectwo ukończenia studiów wraz z apostille buka.

b) Studenci nieposiadający dyplomu uniwersyteckiego: profil kandydata zostanie oceniony przez komisję akademicką w celu podjęcia decyzji o przyjęciu studenta do programu.

adresowane do

Ten program akademicki jest skierowany do osób zainteresowanych włączeniem naturalnych terapii jako narzędzia pracy w konsultacji. Skierowany do absolwentów wyższych uczelni w dziedzinie nauk o zdrowiu (medycyna, farmacja, fizjoterapia, pielęgniarstwo, psychologia, żywienie i dietetyka, między innymi); jak również inni absolwenci studiów wyższych, którzy chcą wprowadzić wiedzę o roślinach leczniczych jako uzupełnienie ich umiejętności, jak to może być w przypadku absolwentów nauk o sporcie. Skierowany jest również do profesjonalistów z cykli szkoleniowych średniego i wyższego poziomu w zakresie dietetyki i żywienia oraz obszaru zdrowia. Skierowany również do osób, które nie mogą akredytować regulowanych, oficjalnych badań i które poprzez poprzedni wywiad z opiekunem studiów oceniają możliwość opracowania programu tak, aby ostatecznie uniwersytet otrzymał ostateczne rozwiązanie.

kariera

Praca w ośrodkach terapii naturalnej, poliklinika z pracownikami służby zdrowia, centra odnowy biologicznej, centra rehabilitacyjne, spa, siłownie, spa, tour operatorzy, takie jak statki wycieczkowe, hotele. W klinikach estetycznych, w rezydencjach lub ośrodkach dziennych dla osób starszych. Przemysł spożywczy. Firmy konsultingowo-konsultingowe w zakresie żywności, żywienia i dietetyki. Kolektywne stołówki, usługi gastronomiczne, hotele, świetlice, szkoły, rezydencje dla osób starszych. Siłownie i kliniki estetyczne oraz wizerunek osobisty. Ośrodki zapobiegania i leczenia zaburzeń odżywiania (jadłowstręt psychiczny, żarłoczność psychiatryczna, upijanie się ...). W parafarmakach, aptekach i placówkach dietetycznych, oprócz dużych powierzchni.

Cele i kompetencje

Ten program akademicki jest skierowany do osób zainteresowanych włączeniem naturalnych terapii jako narzędzia pracy w konsultacji. Przeznaczony dla absolwentów szkół wyższych w dziedzinie nauk o zdrowiu (medycyna, fizjoterapia, pielęgniarstwo, psychologia, żywienie i dietetyka), a także innych absolwentów wyższych uczelni, takich jak absolwenci nauk o sporcie, którzy chcą mieć bazę na temat terapii dietetycznej pod kątem naturysta, również dla profesjonalistów średniego i wyższego poziomu kształcenia zawodowego w dziedzinie dietetyki, skierowany również do osób, które nie mogą akredytować regulowanych, oficjalnych studiów i które, poprzez poprzedni wywiad z opiekunem naukowym, oceniają możliwość opracować program z minimalnym doświadczeniem zawodowym wynoszącym dwa lata, nawet jeśli nie znajduje się on w tej dziedzinie zawodowej.

O szkole

pytania

Podobne kursy

  • Magister innowacyjności w żywieniu, bezpieczeństwie żywności i technologii
    • Lugo, Hiszpania
  • Master of Nutrition and Dietetics
    • Joondalup, Australia
  • Doktor nauk o żywieniu i metabolizmu
    • Prague, Czechy