
Studia magisterskie in
Międzynarodowy magister żywienia i dietetyki
Fundación Universitaria Iberoamericana (FUNIBER)

Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Barcelona, Hiszpania
Języki
Język angielski
Forma badania
Nauka na odległość
Czas trwania
24 months
Tempo
Niepełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2023
Wstęp
Dobra dieta pomaga znacznie zapewnić optymalny stan zdrowia jednostki. Tę przesłankę należy wziąć pod uwagę. Dlatego musimy edukować i podnosić świadomość ludzi wokół nas o ich żywotnym znaczeniu.
Dziedzina żywności i żywienia od wielu lat znajduje się w tle naszego społeczeństwa. Nie przypisano mu wagi, jaką naprawdę ma. Obecnie mamy system opieki zdrowotnej oparty na leczeniu; zapobieganie musi być naszym pierwszym celem, a lekarstwo zostawić na drugi okres. Z ekonomicznego punktu widzenia odpowiednie programy profilaktyczne pomogłyby nam zmniejszyć obecne wydatki na zdrowie, głównie koncentrując się na leczeniu paliatywnym lub leczniczym.
Postęp nauk wspierających odżywianie, takich jak biochemia, biologia molekularna, patofizjologia, toksykologia, dietetyka i bromatologia, czynią odżywianie fascynującą nauką nowoczesną i stosowaną, co zmusza nas również do rozważania jej nie tylko oczami naukowymi ale także ludzie.
Dziedzina żywności i żywienia wpływa na całe społeczeństwo, dlatego ma bezpośredni związek z wieloma dziedzinami pracy. W wielu przypadkach ci specjaliści nie mają wyższego wykształcenia, jednak ze względu na swoje cechy osobiste lub doświadczenie chcą wysokiej jakości szkolenia w tej dziedzinie.
Ten program jest niezbędny, aby uzyskać dostęp do szeregu treści, które będą miały zasadnicze znaczenie dla dobrego wykonania pracy w dziedzinie żywienia i podejmować zawsze najbardziej terminową decyzję w oparciu o nowe kryteria żywieniowe.