
Studia magisterskie in
Mistrz żywienia i dietetyki
Edith Cowan University

Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Joondalup, Australia
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
4 semesters
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* orientacyjna opłata za semestr
Wstęp
Ten Pathway będący Pathway do zawodu dietetyka, integruje teoretyczne i praktyczne elementy dietetyki klinicznej, usług gastronomicznych, zdrowia społeczności i zdrowia publicznego oraz badań.
Studenci są szkoleni w zakresie rozumienia i interpretowania nauki o żywieniu, oceny potrzeb żywieniowych, prowadzenia badań i udzielania porad dietetycznych w zakresie ogólnych wymagań zdrowotnych i specjalistycznych, w tym warunków medycznych i lepszej wydajności.
Absolwenci mogą zostać pełnoprawnymi członkami australijskiego stowarzyszenia dietetyków i dołączyć do programu akredytowanych dietetyków (APD). APD jest jedynym poświadczeniem uznawanym w Australii przez rząd i wielu prywatnych ubezpieczycieli zdrowotnych.
Studenci mogą wybierać spośród dwóch kursów licencjackich, które oferują Pathway do Master of Nutrition and Dietetics: Bachelor of Health Science (Nutrition Bioscience Major) lub Bachelor of Science (Exercise and Sports Science) z zalecanym zestawem przedmiotów do wyboru. Absolwenci Bachelor of Science (Exercise and Sports Science) są również uprawnieni do rejestracji w Exercise and Sports Science Australia (ESSA), uzyskując możliwość podwójnej akredytacji (ESSA i APD).
Wpis kursu
Warunki przyjęcia na studia (zespół 8)
Poniższe wymagania wstępne dotyczące kursu są obowiązkowe i muszą być spełnione przez wszystkich kandydatów. Wymagania te stanowią uzupełnienie lub zastępują minimalne wymagania określone w poniższej sekcji wymagań dotyczących przyjęć akademickich.
Wszyscy kandydaci muszą posiadać tytuł licencjata w dziedzinie biologii, nauki lub zdrowia człowieka ze średnią ważoną oceną (WAM) 65% lub wyższą. Tytuł licencjata musi obejmować biochemię i fizjologię człowieka, z chemią (0,25 EFTSL), a następnie z biochemią (0,25 EFTSL) i ludzką biologią (0,25 EFTSL), a następnie z fizjologią człowieka (0,25 EFTSL).
Warunki przyjęcia na studia (zakres 8) można spełnić, wykonując jedną z następujących czynności:
- Licencjat w pokrewnej dyscyplinie; lub
- W przypadku akceptacji równoważne wcześniejsze kształcenie, w tym co najmniej pięcioletnie odpowiednie doświadczenie zawodowe.
Wymagania dotyczące języka angielskiego (pasmo 5)
Zagraniczni studenci są zobowiązani do zapewnienia IELTS Academic z ogólnym minimalnym wynikiem 7,0 (bez indywidualnego przedziału poniżej 6,5). Kandydaci posiadający wykształcenie międzynarodowe mogą być również zobowiązani do spełnienia tego wymogu.
Minimalne standardowe wymagania języka angielskiego dla tego kursu mogą być również spełnione z jednym z poniższych:
- Licencjat z zatwierdzonego kraju;
- Pomyślnie ukończono 0,375 EFTSL studiów na poziomie podyplomowym lub wyższym u australijskiego dostawcy szkolnictwa wyższego (lub równorzędnego); lub
- W przypadku akceptacji równoważne wcześniejsze kształcenie, w tym co najmniej pięcioletnie odpowiednie doświadczenie zawodowe.
Burst / Pexels

szczegóły kursu
Dostępność semestru
Semestr 1: Studiuj w pełnym wymiarze godzin w Joondalup
Struktura kursu
Rok 1 - trymestr 1 (styczeń - kwiecień)
Kod jednostki | Tytuł jednostki | Punkty kredytowe |
NUT5112 | Składniki odżywcze i metabolizm | 15 |
NUT5113 | Ocena wartości odżywczej i antropometria | 15 |
NUT5114 | Odżywianie zdrowia publicznego | 15 |
NUT5115 | Biochemia Żywienia | 15 |
Rok 1 - trymestr 2 (maj-sierpień)
Kod jednostki | Tytuł jednostki | Punkty kredytowe |
NUT5116 | Applied Science Science and Systems | 15 |
NUT6100 | Umiejętności badawcze w zakresie żywienia | 15 |
NUT6101 | Medyczna terapia żywieniowa 1 | 15 |
NUT6102 | Dietetics Professional Skills | 15 |
Uwaga: Studenci muszą zapisać się na NUT6101 Medical Nutrition Therapy 1 i NUT6102 Dietetics Professional Skills w tym samym trymestrze ciąży.
Rok 1 - trymestr 3 (wrzesień - grudzień)
Kod jednostki | Tytuł jednostki | Punkty kredytowe |
NUT6103 | Projekt badawczy żywienia | 15 |
NUT6104 | Zarządzanie żywnością i dietetyką | 15 |
NUT6105 | Medyczna terapia żywieniowa 2 | 15 |
NUT6106 | Zaawansowane koncepcje żywienia | 15 |
Rok 2 - semestr 1 (styczeń - czerwiec)
Kod jednostki | Tytuł jednostki | Punkty kredytowe |
NUT6107 | Lokowanie i ocena społeczności | 15 |
NUT6108 | Umieszczenie i ocena usług gastronomicznych | 15 |
NUT6109 | Indywidualne zarządzanie przypadkami i ocena | 30 |
Efekty uczenia się
- Zastosuj umiejętności poznawcze i kreatywne, aby zademonstrować, ocenić i zsyntetyzować złożone pomysły, koncepcje i teorie w autentycznych sytuacjach.
- Wykorzystaj umiejętności komunikacji, współpracy i rzecznictwa, aby projektować innowacyjne rozwiązania w kontekście praktyki zawodowej.
- Zademonstruj globalny światopogląd z poszanowaniem różnorodności i wartości kulturowych i etnicznych.
- Zastanów się krytycznie nad złożonym zasobem wiedzy na temat żywienia, dietetyki i żywienia, zasad badawczych i praktyki opartej na dowodach, aby wykazać się biegłością w praktyce zawodowej.
- Wykorzystuj umiejętności oceny na wysokim szczeblu i umiejętności samodzielnego zarządzania, aby inicjować, planować i realizować strategiczne projekty oraz działać w dynamicznych środowiskach zawodowych.
Profesjonalne uznanie
Akredytowane przez: Dietitians Association of Australia (DAA)
Możliwości zawodowe
Absolwenci mogą pracować w różnych dziedzinach, takich jak kliniczna opieka nad pacjentem, żywienie społeczności i zdrowie publiczne, instytucjonalne usługi żywieniowe, przemysł spożywczy, badania i nauczanie, marketing i dziennikarstwo żywieniowe, żywienie sportowe i konsultacje / prywatna praktyka.
Rekrutacja
Program
szczegóły kursu
Dostępność semestralna
Semestr 1: Ucz się w pełnym wymiarze godzin w Joondalup
Struktura kursu
Rok 1 - Trymestr 1 (styczeń - kwiecień)
Kod jednostki | Tytuł jednostki | Punkty kredytowe |
NAKRĘTKA5112 | Składniki odżywcze i metabolizm | 15 |
NAKRĘTKA5113 | Ocena odżywiania i antropometria | 15 |
NAKRĘTKA5114 | Żywienie zdrowia publicznego | 15 |
NAKRĘTKA5115 | Biochemia żywienia | 15 |
Rok 1 - Trymestr 2 (maj-sierpień)
Kod jednostki | Tytuł jednostki | Punkty kredytowe |
NAKRĘTKA5116 | Stosowana nauka o żywności i systemy | 15 |
NAKRĘTKA6100 | Umiejętności w zakresie badań żywieniowych | 15 |
NAKRĘTKA6101 | Medyczna terapia żywieniowa 1 | 15 |
NAKRĘTKA6102 | Umiejętności zawodowe dietetyka | 15 |
Uwaga: Studenci są zobowiązani do zapisania się na NUT6101 Medical Nutrition Therapy 1 i NUT6102 Dietetics Professional Skills w tym samym trymestrze ciąży.
Rok 1 - Trymestr 3 (wrzesień - grudzień)
Kod jednostki | Tytuł jednostki | Punkty kredytowe |
NAKRĘTKA6103 | Projekt badań żywieniowych | 15 |
NAKRĘTKA6104 | Zarządzanie Gastronomią i Dietetyką | 15 |
NAKRĘTKA6105 | Medyczna terapia żywieniowa 2 | 15 |
NAKRĘTKA6106 | Zaawansowane koncepcje w żywieniu | 15 |
Rok 2 - Semestr 1 (styczeń - czerwiec)
Kod jednostki | Tytuł jednostki | Punkty kredytowe |
NAKRĘTKA6107 | Umieszczanie i ocena w społeczności | 15 |
NAKRĘTKA6108 | Umieszczanie i ocena usług gastronomicznych | 15 |
NAKRĘTKA6109 | Umieszczanie i ocena indywidualnego zarządzania sprawami | 30 |
Wynik programu
Efekty uczenia się kursu
- Zastosuj umiejętności poznawcze i kreatywne, aby zademonstrować, ocenić i zsyntetyzować złożone pomysły, koncepcje i teorie w autentycznych sytuacjach.
- Zastosuj umiejętności komunikacji, współpracy i rzecznictwa, aby projektować innowacyjne rozwiązania w kontekście praktyki zawodowej.
- Demonstrowanie globalnej perspektywy z poszanowaniem różnorodności i wartości kulturowych i etnicznych.
- Zastanów się krytycznie nad złożoną wiedzą z zakresu żywienia, dietetyki i nauk o żywieniu, zasadami badań i praktyką opartą na dowodach, aby wykazać mistrzostwo w praktyce zawodowej.
- Wykorzystaj umiejętności oceny i samozarządzania na wysokim poziomie, aby inicjować, planować i realizować strategiczne projekty oraz działać w dynamicznych środowiskach zawodowych.
Możliwości związane z karierą
Możliwości związane z karierą
Absolwenci mogą pracować w różnych obszarach, takich jak kliniczna opieka nad pacjentem, żywienie społeczne i zdrowie publiczne, instytucjonalne usługi gastronomiczne, przemysł spożywczy, badania i nauczanie, marketing żywieniowy i dziennikarstwo, żywienie sportowe oraz doradztwo / praktyka prywatna.