
Licencjat w dziedzinie nauk ścisłych (BSc) in
Doktor nauk o żywieniu i dietetyce
California State University San Bernardino

Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
San Bernardino, Stany Zjednoczone
Języki
Język angielski
Forma badania
Mieszany, W kampusie
Czas trwania
4 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
USD 2781 / per year *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* 6.1 lub więcej jednostek
Wstęp
Bachelor of Science in Nutritional Science and Dietetics to kompleksowy program studiów licencjackich, który koncentruje się na badaniach nad żywieniem, dietetyką i nauką o jedzeniu. Program ten oferuje studentom głębokie zrozumienie roli odżywiania w utrzymaniu zdrowia i zapobieganiu chorobom.
W trakcie programu uczniowie będą badać różne aspekty odżywiania, w tym makroelementy (węglowodany, białka i tłuszcze), mikroelementy (witaminy i minerały), wytyczne dietetyczne, naukę o żywności i metabolizm człowieka. Zagłębią się także w związek między odżywianiem a schorzeniami, takimi jak otyłość, cukrzyca, choroby układu krążenia i zaburzenia żołądkowo-jelitowe.
Oprócz wiedzy naukowej studenci będą rozwijać praktyczne umiejętności planowania menu, oceny żywienia, doradztwa i zarządzania usługami gastronomicznymi. Nauczą się tworzyć spersonalizowane plany dietetyczne, analizować spożycie i przedstawiać zalecenia żywieniowe oparte na dowodach naukowych.
Absolwenci studiów licencjackich w zakresie nauk o żywieniu i dietetyki mają różnorodne możliwości kariery w dziedzinie żywienia i dietetyki. Mogą pracować jako zarejestrowani dietetycy w szpitalach, klinikach, lokalnych ośrodkach zdrowia lub w prywatnej praktyce. Inne ścieżki kariery obejmują zarządzanie usługami gastronomicznymi, doradztwo żywieniowe, badania, edukację i zdrowie publiczne.