
Licencjat w dziedzinie nauk ścisłych (BSc) in
Bachelor of Science in Nutrition
Boston University - College of Health & Rehabilitation Sciences: Sargent College

Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Boston, Stany Zjednoczone
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
Poproś o informacje
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2023
Stypendia
Wstęp
Możliwości w dziedzinie żywienia nigdy nie były lepsze ani bardziej zróżnicowane. Wraz ze wzrostem kosztów opieki zdrowotnej i silnym ugruntowaniem związku między dietą a zdrowiem, liczba karier żywieniowych w medycynie, społeczności, przemyśle spożywczym i prywatnej praktyce stale rośnie.
Gdziekolwiek zdecydujesz się rozwijać swoją karierę, program BS in Nutrition na Boston University pomoże Ci odnieść sukces. Będziesz miał wszystkie zalety małego programu na dużym uniwersytecie badawczym: małe klasy z wielkimi dyskusjami, zwartą społeczność studentów i wykładowców oraz dużo indywidualnej uwagi.
Wybierając opcjonalną praktykę licencjacką, będziesz połączony z specjalistami ds. Żywienia, którzy pracują w społecznościach zdrowia, komunikacji żywieniowej i warunkach żywienia klinicznego, i będziesz uczyć się od nich bezpośrednio. W Nutrition Club znajdziesz inne możliwości - prelegentów, lekcje gotowania i nie tylko.
Program odżywiania Sargent College oferuje trzy ścieżki, z których każda obejmuje szeroką wiedzę z zakresu nauk biologicznych, chemicznych i żywieniowych.
Ścieżka nauk o żywieniu zapewni ci silne przygotowanie akademickie do szkoły medycznej, dentystycznej, weterynaryjnej lub podyplomowej w dowolnych naukach przyrodniczych. Możesz również przejść bezpośrednio do zatrudnienia na poziomie podstawowym w naukach biomedycznych.
Ścieżka dietetyczna przygotuje Cię do zostania zarejestrowanym dietetykiem żywieniowym, poświadczeniem wymaganym do pracy obejmującej prowadzenie medycznej terapii żywieniowej dla osób w placówkach opieki zdrowotnej.
Ścieżka odżywiania i zdrowia przygotuje Cię do kariery, która łączy odżywianie ze zdrowiem globalnym / publicznym, komunikacją masową, ćwiczeniami populacji, zachowaniami żywieniowymi lub masz możliwość stworzenia swojego obszaru koncentracji.
Osiągnięcie określonych efektów uczenia się kieruje naszym programem nauczania. Po programie studenci będą potrafili:
Przypomnij sobie podstawowe informacje o żywności i wartościach odżywczych.
Opisz i oceń ich doświadczenie w zapewnianiu opieki żywieniowej w środowisku społecznym.
Oceń jakość artykułów naukowych opublikowanych w recenzowanych czasopismach.
Posiadając tytuł licencjata w dziedzinie odżywiania, ścieżki nauki o żywieniu, możesz:
zgłosić się do szkoły medycznej, dentystycznej lub weterynaryjnej
ubiegać się o przyjęcie na studia magisterskie w zakresie nauk przyrodniczych lub zdrowia publicznego
podjąć pracę na najniższym szczeblu w naukach biomedycznych, edukacji, zdrowiu publicznym lub w przemyśle farmaceutycznym lub komunikacyjnym
Posiadając tytuł licencjata w dziedzinie odżywiania, ścieżki dietetyki, możesz zdobyć dyplom zarejestrowanego dietetyka dietetyka, a następnie podjąć zatrudnienie w:
szpitale (opieka stacjonarna i ambulatoryjna)
Praktyka prywatna
zdrowie publiczne
Edukacja
konsultacje z drużynami sportowymi, restauracjami i korporacjami
zarządzanie usługami gastronomicznymi
komunikacja
Możesz też kontynuować naukę w szkole podyplomowej, aby rozpocząć karierę w dziedzinie odżywiania lub zdrowia publicznego.
Tytuł licencjata w dziedzinie odżywiania, odżywiania i zdrowia przygotuje Cię do kariery, która łączy odżywianie ze zdrowiem publicznym / globalnym, komunikacją masową, odżywianiem dla ćwiczących populacji, odżywianiem i promocją zdrowia. Program nauczania obejmuje kursy z zakresu nauk podstawowych, żywienia, żywności oraz kursy z zakresu koncentracji. Możliwości kariery obejmują:
agencje public relations
biznes
organizacje zdrowia publicznego
środki masowego przekazu
przemysł spożywczy
centra zdrowia i fitness
O szkole
pytania
Podobne kursy
Magister Zarządzania Zdrowiem Publicznym (MPH) – Żywienie i Dietetyka
- Geneva, Szwajcaria
Magister żywienia człowieka i zachowań związanych z żywnością
- University of Helsinki, Finlandia
Doktorat w naukach przyrodniczych i zdrowotnych
- Camerino, Włochy