Magister żywienia i dietetyki

Informacje ogólne

Przeczytaj więcej o tym programie na stronie internetowej szkoły

Opis programu

Ten Pathway będący Pathway do zawodu dietetyka, integruje teoretyczne i praktyczne elementy dietetyki klinicznej, usług gastronomicznych, zdrowia społeczności i zdrowia publicznego oraz badań.

Studenci są szkoleni w zakresie rozumienia i interpretowania nauki o żywieniu, oceny potrzeb żywieniowych, prowadzenia badań i udzielania porad dietetycznych w zakresie ogólnych wymagań zdrowotnych i specjalistycznych, w tym warunków medycznych i lepszej wydajności.

Absolwenci mogą zostać pełnoprawnymi członkami australijskiego stowarzyszenia dietetyków i dołączyć do programu akredytowanych dietetyków (APD). APD jest jedynym poświadczeniem uznawanym w Australii przez rząd i wielu prywatnych ubezpieczycieli zdrowotnych.

Studenci mogą wybierać spośród dwóch kursów licencjackich, które oferują Pathway do Master of Nutrition and Dietetics: Bachelor of Health Science (Nutrition Bioscience Major) lub Bachelor of Science (Exercise and Sports Science) z zalecanym zestawem przedmiotów do wyboru. Absolwenci Bachelor of Science (Exercise and Sports Science) są również uprawnieni do rejestracji w Exercise and Sports Science Australia (ESSA), uzyskując możliwość podwójnej akredytacji (ESSA i APD).

Wpis kursu

Warunki przyjęcia na studia (zespół 8)

Poniższe wymagania wstępne dotyczące kursu są obowiązkowe i muszą być spełnione przez wszystkich kandydatów. Wymagania te stanowią uzupełnienie lub zastępują minimalne wymagania określone w poniższej sekcji wymagań dotyczących przyjęć akademickich.

Wszyscy kandydaci muszą posiadać tytuł licencjata w dziedzinie biologii, nauki lub zdrowia człowieka ze średnią ważoną oceną (WAM) 65% lub wyższą. Tytuł licencjata musi obejmować biochemię i fizjologię człowieka, z chemią (0,25 EFTSL), a następnie z biochemią (0,25 EFTSL) i ludzką biologią (0,25 EFTSL), a następnie z fizjologią człowieka (0,25 EFTSL).

Warunki przyjęcia na studia (zakres 8) można spełnić, wykonując jedną z następujących czynności:

  • Licencjat w pokrewnej dyscyplinie; lub
  • W przypadku akceptacji równoważne wcześniejsze kształcenie, w tym co najmniej pięcioletnie odpowiednie doświadczenie zawodowe.

Wymagania dotyczące języka angielskiego (pasmo 5)

Zagraniczni studenci są zobowiązani do zapewnienia IELTS Academic z ogólnym minimalnym wynikiem 7,0 (bez indywidualnego przedziału poniżej 6,5). Kandydaci posiadający wykształcenie międzynarodowe mogą być również zobowiązani do spełnienia tego wymogu.

Minimalne standardowe wymagania języka angielskiego dla tego kursu mogą być również spełnione z jednym z poniższych:

  • Licencjat z zatwierdzonego kraju;
  • Pomyślnie ukończono 0,375 EFTSL studiów na poziomie podyplomowym lub wyższym u australijskiego dostawcy szkolnictwa wyższego (lub równorzędnego); lub
  • W przypadku akceptacji równoważne wcześniejsze kształcenie, w tym co najmniej pięcioletnie odpowiednie doświadczenie zawodowe.

129232_pexels-photo-373941.jpegBurst / Pexels

szczegóły kursu

Dostępność semestru

Semestr 1: Studiuj w pełnym wymiarze godzin w Joondalup

Struktura kursu

Rok 1 - trymestr 1 (styczeń - kwiecień)

Kod jednostki Tytuł jednostki Punkty kredytowe
NUT5112 Składniki odżywcze i metabolizm 15
NUT5113 Ocena wartości odżywczej i antropometria 15
NUT5114 Odżywianie zdrowia publicznego 15
NUT5115 Biochemia Żywienia 15

Rok 1 - trymestr 2 (maj-sierpień)

Kod jednostki Tytuł jednostki Punkty kredytowe
NUT5116 Applied Science Science and Systems 15
NUT6100 Umiejętności badawcze w zakresie żywienia 15
NUT6101 Medyczna terapia żywieniowa 1 15
NUT6102 Dietetics Professional Skills 15

Uwaga: Studenci muszą zapisać się na NUT6101 Medical Nutrition Therapy 1 i NUT6102 Dietetics Professional Skills w tym samym trymestrze ciąży.

Rok 1 - trymestr 3 (wrzesień - grudzień)

Kod jednostki Tytuł jednostki Punkty kredytowe
NUT6103 Projekt badawczy żywienia 15
NUT6104 Zarządzanie żywnością i dietetyką 15
NUT6105 Medyczna terapia żywieniowa 2 15
NUT6106 Zaawansowane koncepcje żywienia 15

Rok 2 - semestr 1 (styczeń - czerwiec)

Kod jednostki Tytuł jednostki Punkty kredytowe
NUT6107 Lokowanie i ocena społeczności 15
NUT6108 Umieszczenie i ocena usług gastronomicznych 15
NUT6109 Indywidualne zarządzanie przypadkami i ocena 30

Efekty uczenia się

  • Zastosuj umiejętności poznawcze i kreatywne, aby zademonstrować, ocenić i zsyntetyzować złożone pomysły, koncepcje i teorie w autentycznych sytuacjach.
  • Wykorzystaj umiejętności komunikacji, współpracy i rzecznictwa, aby projektować innowacyjne rozwiązania w kontekście praktyki zawodowej.
  • Zademonstruj globalny światopogląd z poszanowaniem różnorodności i wartości kulturowych i etnicznych.
  • Zastanów się krytycznie nad złożonym zasobem wiedzy na temat żywienia, dietetyki i żywienia, zasad badawczych i praktyki opartej na dowodach, aby wykazać się biegłością w praktyce zawodowej.
  • Wykorzystuj umiejętności oceny na wysokim szczeblu i umiejętności samodzielnego zarządzania, aby inicjować, planować i realizować strategiczne projekty oraz działać w dynamicznych środowiskach zawodowych.

Profesjonalne uznanie

Akredytowane przez: Dietitians Association of Australia (DAA)

Możliwości zawodowe

Absolwenci mogą pracować w różnych dziedzinach, takich jak kliniczna opieka nad pacjentem, żywienie społeczności i zdrowie publiczne, instytucjonalne usługi żywieniowe, przemysł spożywczy, badania i nauczanie, marketing i dziennikarstwo żywieniowe, żywienie sportowe i konsultacje / prywatna praktyka.

Ostatnia aktualizacja Paź 2020

Informacje o uczelni

At ECU we are guided by our values of integrity, respect, rational inquiry and personal excellence. Our focus on teaching and research is inspired by engagement and partnerships with those in the many ... Czytaj więcej

At ECU we are guided by our values of integrity, respect, rational inquiry and personal excellence. Our focus on teaching and research is inspired by engagement and partnerships with those in the many communities we were established to serve. Pokaż mniej
Joondalup , Mount Lawley , Bunbury + 2 Więcej Mniej