close

Filtry

Zobacz wyniki

Szukaj tutaj najlepszych szkół i uniwersytetów na studia licencjackie!

Master of Science stopni są podyplomowe programy naukowe przyznawane studentom, koncentrując się na badaniach naukowych z danego przedmiotu. Program trwa zwykle od jednego do trzech lat, aby zakończyć po zdobyciu Bachelor of Science. Czym jest MSc in Food Science? Celem programu jest przekazanie studentom podstawowej wiedzy na temat właściwości fizyczne, chemiczne, behawioralnych i nauk… Czytaj więcej

Master of Science stopni są podyplomowe programy naukowe przyznawane studentom, koncentrując się na badaniach naukowych z danego przedmiotu. Program trwa zwykle od jednego do trzech lat, aby zakończyć po zdobyciu Bachelor of Science.

Czym jest MSc in Food Science? Celem programu jest przekazanie studentom podstawowej wiedzy na temat właściwości fizyczne, chemiczne, behawioralnych i nauk biologicznych za zachowania, przetwarzanie, oceny, wykorzystując i kontroli żywności do spożycia publicznego. Kursy mogą się różnić między uczelniami, ale większość podstawowych klas obejmują przetwórstwo rolno-spożywcze, chemiczne i fizyczne zmiany w żywności, mikrobiologii przemysłowej, chemii i biochemii żywności, Food Science sensoryczne i funkcjonalne działania i interakcji.

Korzyści dla studentów zarabiających Master of Science to większy dostęp do możliwości w branży badań, ulepszone umiejętności komunikacyjnych, zwiększone obowiązki pracy i wynagrodzenia oraz długoterminowych możliwości sieci z absolwentami i rówieśników.

Koszt zarabiać Master of Science różni się w zależności od lokalizacji szkoły, a długość programu. Uczniowie są zachęcani do skontaktować się z poszczególnych uczelni do ustalenia wysokości opłat i oczekiwań kosztów.
Absolwenci programu można znaleźć szeroką gamę kariery w przemyśle spożywczym w takich dziedzinach, jak badania i rozwój, kontrola jakości, sprzedaży i marketingu, produkcji, nauki, czy rząd międzynarodowego. Potencjalne możliwości rozwoju zawodowego obejmują biochemik, żywność inspektora bezpieczeństwa, publicznej służby zdrowia, żywności naukowca, kierownika jakości zapewnienia, żywność, żywność toksykolog naukowiec, badacz naukowy, technologii, produktów naturalnych deweloper badacz i kierownik roślin.Niektórzy absolwenci nauki o żywności wybrać do dalszego kształcenia i uczestniczyć medycznej, prawo lub szkoły dentystycznej.

Wiele wygodne i elastyczne możliwości istnieją dla międzynarodowych programów Master of Science na terenie kampusu i online. Większość uniwersytetów oferuje pełnym i niepełnym wymiarze czasu zajęcia z modułów nauczania na odległość w celu dostosowania zapracowanych profesjonalistów. Aby zacząć, szukać programu poniżej i skontaktować się bezpośrednio ze biurowego wstęp szkoły swojego wyboru poprzez wypełnienie formularza głównego.

Pokaż mniej
Inne opcje w ramach tego kierunku studiów: 
format_list_bulleted Filtry
Lithuanian University of Health Sciences
Kaunas , Litwa

Program główny Nauki o żywności ma na celu edukację wykwalifikowanych specjalistów zdolnych do korzystania z wyników badań żywności w fabrykach żywności i opracowywania nowych ... +

Program główny Nauki o żywności ma na celu edukację wykwalifikowanych specjalistów zdolnych do korzystania z wyników badań żywności w fabrykach żywności i opracowywania nowych produktów zgodnych z wymaganiami klientów i zaspokajających ich potrzeby w zakresie zdrowego żywienia. Ponadto absolwenci zdobywają kompetencje w zakresie zarządzania zasobami ludzkimi, organizacji procesu produkcyjnego i zaufania do szybkiego dostosowywania się do ciągłych zmian na rynku. -
MSc
Studia dzienne
2 lat(a)
Język angielski
Sie 2020
Ośrodek kształcenia
 
University of Illinois at Urbana-Champaign
szampan , Stany Zjednoczone

Elastyczność zajęć i możliwości kariery są cechami charakterystycznymi programu PSM dotyczącego nauki o żywności i żywienia ludzi. Poznaj możliwości kariery w sektorach spożyw ... +

Elastyczność zajęć i możliwości kariery są cechami charakterystycznymi programu PSM dotyczącego nauki o żywności i żywienia ludzi. Poznaj możliwości kariery w sektorach spożywczym, farmaceutycznym i składników, jednocześnie wykorzystując swoją wiedzę w zakresie żywienia i nauki o żywności w połączeniu z umiejętnościami biznesowymi. Studenci Illinois w PSM ściśle współpracują z wykładowcami i innymi studentami, w tym z badanymi MS i doktorantami. programy. Imprezy studenckie dają możliwość spotkania ludzi z biznesu, przemysłu, rządu i innych instytucji, aby dowiedzieć się więcej o możliwościach i wyzwaniach w dziedzinie nauki o żywności i żywienia ludzi. -
MSc
Studia dzienne
18 miesiące
English
Sie 2020
Ośrodek kształcenia
 

WSKAZÓWKA! Jeśli reprezentujesz uczelnię i chcesz dodać swoje programy do naszych ofert, skontaktuj się z nami