Filter
MSc
Typ studiów: Wszystkie Tempo: Wszystkie

Szukaj tutaj najlepszych szkół i uniwersytetów na studia licencjackie!

Master of Science stopni są podyplomowe programy naukowe przyznawane studentom, koncentrując się na badaniach naukowych z danego przedmiotu. Program trwa zwykle od jednego do trzech lat, aby zakończyć po zdobyciu Bachelor of Science.

Czym jest MSc in Food Science? Celem programu jest przekazanie studentom podstawowej wiedzy na temat właściwości fizyczne, chemiczne, behawioralnych i nauk biologicznych za zachowania, przetwarzanie, oceny, wykorzystując i kontroli żywności do spożycia publicznego. Kursy mogą się różnić między uczelniami, ale większość podstawowych klas obejmują przetwórstwo rolno-spożywcze, chemiczne i fizyczne zmiany w żywności, mikrobiologii przemysłowej, chemii i biochemii żywności, Food Science sensoryczne i funkcjonalne działania i interakcji.

Korzyści dla studentów zarabiających Master of Science to większy dostęp do możliwości w branży badań, ulepszone umiejętności komunikacyjnych, zwiększone obowiązki pracy i wynagrodzenia oraz długoterminowych możliwości sieci z absolwentami i rówieśników.

Koszt zarabiać Master of Science różni się w zależności od lokalizacji szkoły, a długość programu. Uczniowie są zachęcani do skontaktować się z poszczególnych uczelni do ustalenia wysokości opłat i oczekiwań kosztów.
Absolwenci programu można znaleźć szeroką gamę kariery w przemyśle spożywczym w takich dziedzinach, jak badania i rozwój, kontrola jakości, sprzedaży i marketingu, produkcji, nauki, czy rząd międzynarodowego. Potencjalne możliwości rozwoju zawodowego obejmują biochemik, żywność inspektora bezpieczeństwa, publicznej służby zdrowia, żywności naukowca, kierownika jakości zapewnienia, żywność, żywność toksykolog naukowiec, badacz naukowy, technologii, produktów naturalnych deweloper badacz i kierownik roślin.Niektórzy absolwenci nauki o żywności wybrać do dalszego kształcenia i uczestniczyć medycznej, prawo lub szkoły dentystycznej.

Wiele wygodne i elastyczne możliwości istnieją dla międzynarodowych programów Master of Science na terenie kampusu i online. Większość uniwersytetów oferuje pełnym i niepełnym wymiarze czasu zajęcia z modułów nauczania na odległość w celu dostosowania zapracowanych profesjonalistów. Aby zacząć, szukać programu poniżej i skontaktować się bezpośrednio ze biurowego wstęp szkoły swojego wyboru poprzez wypełnienie formularza głównego.

Czytaj więcej Pokaż mniej

3 Wyniki z Nauka o żywności

Lithuanian University of Health Sciences

Program główny Nauki o żywności ma na celu edukację wykwalifikowanych specjalistów zdolnych do korzystania z wyników badań żywności w fabrykach żywności i opracowywania n ... [+]

Program główny Nauki o żywności ma na celu edukację wykwalifikowanych specjalistów zdolnych do korzystania z wyników badań żywności w fabrykach żywności i opracowywania nowych produktów zgodnych z wymaganiami klientów i zaspokajających ich potrzeby w zakresie zdrowego żywienia. Ponadto absolwenci zdobywają kompetencje w zakresie zarządzania zasobami ludzkimi, organizacji procesu produkcyjnego i zaufania do szybkiego dostosowywania się do ciągłych zmian na rynku.

Szczegóły kursuNauka o żywności2 lataMagister nauk rolniczych120 punktów ECTS3500 EUR rocznieNauczane w języku angielskim

Po ukończeniu studiów możeszZałóż własną działalność gospodarczą w zakresie gastronomii, produkcji żywności;Praca w przedsiębiorstwach związanych z sektorem biotechnologicznym;Być zatrudniony w fabrykach żywności jako mistrz produkcji, technolog; kierownik jakości, nadzorca rozwoju produktu, kierownik projektu w organizacjach związanych z żywnością i rolnictwem, nadzorca produkcji, inspektor jakości żywności;Sektor kontroli bezpieczeństwa żywności lub doradztwo rolno-spożywcze.Struktura programu... [-]
Litwa Kaunas
Wrzesień 2020
Język angielski
W pełnym wymiarze godzin
2 lat(a)
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
University of Helsinki

... [+]

Dlaczego jemy tak jak my? W jaki sposób odżywiania utrzymać nasze zdrowie? W jaki sposób możemy badać sposób korzystania jedzenie? W jaki sposób kultura wpływa na nasze wyborów żywieniowych? Jak jedzenie omawiane w mediach?

Zrozumieć znaczenie żywienia do funkcji i zdrowia organizmu Informacje na temat nauczania języków treści programowe Rola żywienia i innych czynników stylu życia w promocji zdrowia i zapobiegania chorobom Usługi Żywność oraz zarządzanie nimi pracy magisterskiej Inne badania, które można wybrać w zależności od swoich zainteresowań Kontakt nauczanie, wykłady Praca grupowa Sprawozdania pisemne (indywidualne, pary, grupy) Prace laboratoryjne i inne zadania i raporty związane czasopisma nauka, egzaminy ustne, egzaminy grupowe pisemne, eseje take-home Seminaria Wybór ścieżki badania Nutritional fizjologii: Wpływ odżywiania i innych czynników stylu życia na funkcje organizmu i zdrowia, a także mechanizmów leżących u podstaw na poziomie biologii molekularnej Zachowanie Żywności w zmieniającym się społeczeństwie: Sposoby, w których wybory żywieniowe są związane z czynników indywidualnych, kulturowych i społecznych, budowa tożsamości, społeczeństwa konsumpcji, jak również polityki Żywnościowego i Zdrowia struktura programu 60 punktów z innych badań, które mogą obejmować badania z własnego programu studiów lub innych programów studiów, praktycznego stażu lub badań międzynarodowych orientacji zawodowej i planowania kariery Indywidualny plan studiów Praca ... [-]
Finlandia Helsinki
Skontaktuj się ze szkołą
Język angielski,Fiński,Szwedzki
W pełnym wymiarze godzin
2 lat(a)
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
University of Illinois at Urbana-Champaign

Elastyczność zajęć i możliwości kariery są cechami charakterystycznymi programu PSM dotyczącego nauki o żywności i żywienia ludzi. Poznaj możliwości kariery w sektorach s ... [+]

Magister nauk o żywności i żywienia ludzi: STEM - tytuł naukowy

Elastyczność zajęć i możliwości kariery są cechami charakterystycznymi programu PSM dotyczącego nauki o żywności i żywienia ludzi . Poznaj możliwości kariery w sektorach spożywczym, farmaceutycznym i składników, jednocześnie wykorzystując swoją wiedzę w zakresie żywienia i nauki o żywności w połączeniu z umiejętnościami biznesowymi.

Studenci Illinois w PSM ściśle współpracują z wykładowcami i innymi studentami, w tym z badanymi MS i doktorantami. programy. Imprezy studenckie dają możliwość spotkania ludzi z biznesu, przemysłu, rządu i innych instytucji, aby dowiedzieć się więcej o możliwościach i wyzwaniach w dziedzinie nauki o żywności i żywienia ludzi.... [-]

Stany Zjednoczone szampan
Sierpień 2020
English (USA)
W pełnym wymiarze godzin
18 miesiące
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku