MSPH w Międzynarodowym Zdrowiu (Żywienie Człowieka)
Johns Hopkins University, Bloomberg School of Public Health
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Baltimore, Stany Zjednoczone
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
1 Rok
Tempo
Pełny etat
Czesne
USD 59 184 / per year *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
* na tradycyjny rok akademicki. Mogą obowiązywać dodatkowe opłaty. Dostępne są stypendia
Wstęp
Program MSPH w żywieniu człowieka ma na celu szkolenie profesjonalistów, aby skoncentrowali się na zrozumieniu i rozwiązywaniu problemów zdrowia publicznego w zakresie żywności i żywienia w zróżnicowanym krajobrazie społecznym. Program MSPH przygotowuje studentów do zajmowania stanowisk zawodowych, technicznych i kierowniczych w ramach programów żywienia zdrowia publicznego lub rządowych, międzynarodowych lub pozarządowych agencji, uniwersytetów, szpitali i przemysłu prywatnego. Program MSPH przygotowuje również studentów z podstawą wiedzy i umiejętności do prowadzenia kolejnych studiów doktoranckich i badań z zakresu żywienia człowieka, czy szkolenia medycznego.
MSPH w Żywieniu Człowieka, z siedzibą w Departamencie Zdrowia Międzynarodowego, koncentruje się zarówno na kwestiach krajowych, jak i międzynarodowych, z naciskiem na populacje w niekorzystnej sytuacji. Poprzez wymóg praktyki studenci będą mieli możliwość zdobycia doświadczenia w pracy z globalnymi lub krajowymi organizacjami zdrowia publicznego.
Oś czasu ucznia
Terminy akademickie 1 - 4
- Studenci koncentrują się na pracy dydaktycznej w zakresie podstawowego obszaru żywienia w zdrowiu publicznym. Wybierają fakultatywne zgodnie z zamierzoną ścieżką kariery w żywieniu w zdrowiu publicznym. .
- Propozycja praktyki
Terminy akademickie 5 - 6
- Studenci kończą praktykę mającą na celu zapewnienie praktycznego doświadczenia w ich docelowym obszarze. Praktyka daje studentom możliwość zastosowania wiedzy zdobytej podczas pierwszego roku, rozwijania umiejętności terenowych, laboratoryjnych lub klinicznych związanych z badaniami lub programami żywieniowymi zgodnie z indywidualnie zaprojektowanymi celami nauczania oraz pracy w zespole w stosowanej projekt badawczy lub praktyczny. Studenci są umieszczani w różnych środowiskach zawodowych, które mogą obejmować: rząd, organizacje pozarządowe (NGO), projekty uniwersyteckie oraz sektor wielostronny, prywatny i / lub nastawiony na zysk. Lokalizacje Practicum istnieją w Stanach Zjednoczonych i większości regionów świata.
- Aktualizacja praktyki na koniec każdego semestru
- Kulminacyjnym doświadczeniem MSPH jest pisemne zwieńczenie, które zapewnia znaczący wkład związany ze zdrowiem i odżywianiem niedocenianych populacji.
Praktyka
Oprócz ukończenia wymaganych zajęć, studenci muszą zdobyć praktyczne doświadczenie w stosowaniu zasad i metod poznanych podczas praktyki. Lokalizacje Practicum istnieją w Stanach Zjednoczonych i większości regionów świata. Departament ma wiele placówek terenowych na całym świecie, w których często umieszczani są studenci. Wydział i personel pomagają również uczniom znaleźć możliwości w innych globalnych organizacjach zdrowotnych.
Możliwości zawodowe
Studenci biorący udział w programie planują karierę w zarządzaniu programami żywieniowymi i zdrowotnymi lub w treści technicznej programów promocji zdrowia i profilaktyki chorób lub kontynuowania studiów doktoranckich w zakresie żywienia (Ph.D.), medycyny (MD) lub powiązane pola.
Gdzie pracują nasi niedawni absolwenci:
- Fundacja Billa i Melindy Gates
- CDC
- Agencja ds. Żywności i Leków (FDA)
- Przychodnia bariatryczna GBMC
- Uniwersytet Harwardzki
- Międzynarodowy Korpus Miłosierdzia
- Odżywianie w Global Alliance for Improved Nutrition (GAIN)
- UNICEF
- Program Rozszerzenia Uniwersytetu Maryland, Edukacja w zakresie suplementów diety w zakresie żywienia
- Centrum Informacji o Żywności i Żywieniu USDA
- Bank Światowy
- Virginia Heart Kompleksowy Instytut Kontroli Wagi
Informacje o aplikacji
Wszystkie wnioski należy składać za pośrednictwem SOPHAS.
Zasadniczo kandydaci na stopień naukowy będą musieli złożyć następujące dokumenty:
- Aplikacja online
- Oficjalne transkrypcje z KAŻDEJ instytucji na poziomie uczelni, do której uczęszczałeś (dokumenty akademickie z instytucji spoza USA muszą zostać poddane ocenie referencji).
- Standaryzowany wynik testu (proszę zapoznać się z zasadami dotyczącymi pandemii Covid-19)
- Wynik testu znajomości języka angielskiego (TOEFL lub IELTS), jeśli dotyczy
- Trzy listy polecające
- CV lub życiorys
- Oświadczenie o celu i celach
Kandydaci międzynarodowi są mile widziani i powinni zapoznać się z dodatkowymi instrukcjami dotyczącymi składania wniosków spoza USA
Warunki przyjęcia
Wybrani kandydaci posiadają solidne osiągnięcia akademickie z silnymi umiejętnościami komunikacji ilościowej, ustnej i pisemnej, co znajduje odzwierciedlenie w transkrypcjach i standaryzowanych wynikach testów (GRE lub MCAT). W sezonie aplikacyjnym 20-21 wyniki GRE są wysoce zalecane, ale nie wymagane.
- Stopień licencjata w pokrewnej dziedzinie
- Egzamin Graduate Record (GRE). W roku akademickim 2021/2022 wyniki GRE są wysoce zalecane, ale nie wymagane.
- Osobiste oświadczenie o celach zawodowych i/lub badawczych
- Oficjalne stenogramy ze wszystkich instytucji
- TOEFL lub IELTS dla osób, które nie są rodzimymi użytkownikami języka angielskiego. Minimalne wyniki:
- TOEFL: 100 iBT; 600 PBT (test na papierze)
- IELTS: 7
- Trzy listy polecające
Zarejestrowany Program Dietetyczny
MSPH w dziedzinie żywienia człowieka, ścieżka zarejestrowanego dietetyka, wymaga, aby wszyscy studenci mieli licencjat z nauk ścisłych, zdrowia lub psychologii. Wymaga również od studentów odbycia 6 dodatkowych kursów przed złożeniem wniosku (maksymalnie 2 kursy można zrobić po złożeniu wniosku).
Referencje
Andrew Thompson, MSPH '12
„Wybrałem Hopkins ze względu na jego dziedzictwo w badaniach żywieniowych i chciałem być w czołówce… Bardzo ważne było również, aby program zapewniał możliwość pracy na arenie międzynarodowej, wprowadzając lekcje z klasy do praktyki w terenie ”.
Andrew Nicholson, MSPH '17
„Buduj swoje kontakty i ucz się od zróżnicowanej społeczności Hopkins. Współpraca między dyscyplinami będzie kluczem do rozwiązania wielu wyzwań związanych ze zdrowiem publicznym, przed którymi stoi świat”.
Eleonor Zavala, MSPH '20
„Praca nad projektem żywienia w Nepalu była niesamowitą okazją, aby zobaczyć na własne oczy, jak projektuje się i przeprowadza duże randomizowane badania społeczności”.
Program
Oś czasu ucznia
Terminy akademickie 1 - 4
- Studenci koncentrują się na zajęciach z podstawowego obszaru żywienia w zdrowiu publicznym. Wybierają przedmioty do wyboru zgodnie z zamierzoną ścieżką kariery w żywieniu w zdrowiu publicznym.
- Propozycja praktyki
Terminy akademickie 5 - 6
- Studenci realizują zajęcia praktyczne, których celem jest zapewnienie praktycznego doświadczenia w zamierzonym obszarze. Studenci będą wykorzystywać wiedzę zdobytą podczas pierwszego roku do rozwijania umiejętności terenowych, laboratoryjnych lub klinicznych związanych z badaniami lub programami żywieniowymi zgodnie z indywidualnie zaprojektowanymi celami uczenia się oraz pracować jako część zespołu w projekcie badań stosowanych lub praktyce. Studenci są umieszczani w różnych środowiskach zawodowych, które mogą obejmować: rząd, organizacje pozarządowe (NGO), projekty uniwersyteckie oraz sektor wielostronny, prywatny i / lub nastawiony na zysk. Lokalizacje praktyk znajdują się w USA i większości regionów świata.
- Aktualizacja praktyki na koniec każdego semestru.
- Kulminacyjnym doświadczeniem MSPH jest pisemne zwieńczenie, które zapewnia znaczący wkład związany ze zdrowiem i odżywianiem niedocenianych populacji.
Galeria
Możliwości związane z karierą
Studenci biorący udział w programie planują karierę w zarządzaniu programami żywieniowymi i zdrowotnymi lub w treści technicznej programów promocji zdrowia i profilaktyki chorób lub kontynuowania studiów doktoranckich w zakresie żywienia (Ph.D.), medycyny (MD) lub powiązane pola.
Gdzie pracują nasi niedawni absolwenci:
- Fundacja Billa i Melindy Gates
- CDC
- Agencja ds. Żywności i Leków (FDA)
- Przychodnia bariatryczna GBMC
- Uniwersytet Harwardzki
- Międzynarodowy Korpus Miłosierdzia
- Odżywianie w Global Alliance for Improved Nutrition (GAIN)
- UNICEF
- Program Rozszerzenia Uniwersytetu Maryland, Edukacja w zakresie suplementów diety w zakresie żywienia
- Centrum Informacji o Żywności i Żywieniu USDA
- Bank Światowy
- Instytut Kompleksowego Kontroli Wagi Virginia Heart
Rekrutacja
Referencje studentów
Wynik programu
Wyniki nauki
- Identyfikować i interpretować problemy żywieniowe zdrowia publicznego oraz charakteryzować te problemy za pomocą mierzalnych wskaźników
- Analizuj odpowiednie dane żywieniowe i interpretuj dowody naukowe, aby opracować i wdrożyć plany zapobiegania, kontroli i oceny
- Projektuj, zarządzaj i oceniaj badania lub programy związane z żywieniem w terenie, na podstawie doświadczenia laboratoryjnego lub klinicznego, od koncepcji pomysłów, poprzez gromadzenie i analizę danych, aż do opracowania wytycznych
- Komunikować się poprzez pisemne raporty, prezentacje ustne i inne informacje o wartościach odżywczych w mediach o wysokiej jakości technicznej i znaczeniu dla programu lub polityki.
Stypendia i Finansowanie
Dostępnych jest kilka opcji stypendialnych. Więcej informacji można znaleźć na stronie internetowej szkoły