Znajdź najlepsze szkoły i uczelnie na studia licencjackie tutaj!

Szukaj tutaj najlepszych szkół i uniwersytetów na studia licencjackie!

Dietetyka

Kawaler jest stopień, który można otrzymać po trzech do czterech lat studiów. Ukończenie tytuł licencjata mogą zapewnić absolwentom więcej możliwości rozwoju zawodowego i szansę zarobić więcej pieniędzy w ich życiu.

Odżywianie to gałąź nauki, która zajmuje się składnikami odżywczymi potrzebnymi do właściwego rozwoju człowieka. Studenci studiujący żywienie mogą kontynuować dietetyków lub dietetyków w placówkach medycznych lub w badaniach, dziennikarstwie czy edukacji.

Znajdź najlepsze uczelnie, szkoły biznesu i uniwersytety oferujące studia licencjackie w Europie, USA, Azji, Australii i wielu innych! Zaoszczędź czas!

Czytaj więcej

Licencjat: University College Venlo

Maastricht University, Campus Venlo
Stacjonarne 3 lat September 2018 Niderlandy Venlo

University College Venlo (UCV) jest wyjątkowy. Śledzisz swoje zainteresowania i wybierasz własne kursy. Umożliwia to badanie problemów związanych z żywnością, odżywianiem [+]

University College Venlo

University College Venlo (UCV) jest wyjątkowy. Śledzisz swoje zainteresowania i wybierasz własne kursy. Umożliwia to badanie problemów związanych z żywnością, odżywianiem

Szybkie faktydla bardzo zmotywowanych studentów z zamiłowaniem do jedzenia, żywieniaswoboda projektowania własnego programu nauczania3-letni, licencjat w pełnym wymiarze godzin, wykładany w języku angielskimselektywne przyjęcie, rozpoczyna się we wrześniuco tydzień: 12-14 godzin kontaktu, 28 godzin samodzielnej naukiw zależności od wybranej koncentracji, po ukończeniu studiów otrzymasz tytuł licencjata lub licencjataBinding Study Advice (co najmniej 45 z 60 punktów ECTS w roku 1)Dlaczego ten program?... [-]

Stopień W żywieniu

Universidad Tecmilenio
Stacjonarne 8 semestry July 2019 Meksyk Chihuahua San Luis Potosi Guadalajara Cancún Heroica Veracruz Monterrey Torreón + 5 więcej

Profesjonalne rozwija skuteczne i zdrowe strategie żywieniowe. [+]

Profil absolwenta Oceny stanu odżywienia osób i grup społecznych. Zaprojektować i ocenić skuteczne strategie żywieniowe według problemów jednostek i grup społecznych. Kompleksowo zarządzać usług gastronomicznych różnego typu. Tworzenie i zarządzanie doradztwo biznesowe i consulting w zakresie żywienia. Użyj zasad naukowych i etycznych decyzyjnym dla Internetu. Skutecznie zintegrować multidyscyplinarnych zespołów. Promowanie pozytywnych i skutecznych zmian w stylu życia ludzi. Praca w terenie Szpitale, przychodnie i ośrodki zdrowia. Siłownie, szkoły i firmy, które wymagają wsparcia specjalistów żywienia. prywatnych gabinetów lekarskich. organizacje i instytucje rządowe non-profit. indywidualne podejście do pacjentów z bieżących potrzeb opieki w ich stanu odżywienia. Moja własna firma. program ... [-]

Licencjat Z Odżywiania Kulinarnego

Universidad del Este (UNE)
Stacjonarne W niepełnym wymiarze czasu 4 - 5 lat Otwarta rekrutacja Portoryko Carolina

Program licencjacki Culinary Nutrition przygotowuje absolwentów do pracy jako konsultantów żywieniowych i dietetyków w branży hotelarsko-gastronomicznej. [+]

UNE jest akredytowaną przez USA instytucją szkolnictwa wyższego o przystępnej cenie, która umożliwia studentom rozwijanie profesjonalnej płynności w języku angielskim i hiszpańskim.

Program licencjacki Culinary Nutrition przygotowuje absolwentów do pracy jako konsultantów żywieniowych i dietetyków w branży hotelarsko-gastronomicznej.

Program pozwala uczniowi reagować na rosnącą tendencję konsumpcji zdrowszych posiłków. Program ten różni się od innych tym, że absolwenci uczą się koncepcji i technik sztuki kulinarnej i smaków, podkreślając wartość odżywczą każdego składnika. Kursy zarządzania posiłkami są również częścią programu nauczania.... [-]


BSC W żywieniu

Bastyr University
Stacjonarne 2 lat September 2018 Stany Zjednoczone Kenmore San Diego

W Bachelor of Science w programie odżywiania, zyskasz wszechstronne wykształcenie, które łączy naukę o żywieniu z szerokim widokiem wellness, społeczności i środowiska. Bastyr Doświadczony wydział prowadzi użytkownika przez fizjologiczne, biochemiczne, społeczno-ekonomicznych, politycznych i psychologicznych wymiarów żywieniu człowieka. [+]

w Bachelor of Science w dziedzinie żywienia Program, zyskasz wszechstronne wykształcenie, które łączy naukę o żywieniu z szerokim widokiem wellness, społeczności i środowiska. Bastyr Doświadczony wydział prowadzi użytkownika przez fizjologiczne, biochemiczne, społeczno-ekonomicznych, politycznych i psychologicznych wymiarów żywieniu człowieka.

Program na University podkreśla, że ​​dobre odżywianie polega na zrozumienie i spełnienie większe potrzeby planety. Obejmuje to za pomocą żywności jako przystępnej medycyny i nauki, jak rośnie i przetwórstwa artykułów spożywczych przeznaczonych oddziaływań środowiska.

Opis programu rygorystyczny program science oparte przygotowuje do zawodu głównego nurtu z naturalnego punktu widzenia zdrowia. Wysoko wykwalifikowana wydziału połączeniu z małej klasy rozmiarach i silnego programu doradczego. Nowoczesny, w pełni wyposażona kuchnia cała żywność żywienie, gdzie uczniom rozwijać ich kulinarne. Dostępność Dydaktycznego program w Dietetyki (DPD) oraz Dietetyczne Staż (DI) opcji programu. Całe fotografia jedzenie restauracyjne wyposażone organiczne, lokalne potrawy. studenci Żywienie pomóc w utrzymaniu Uczelni zioło lecznicze ogród i jego 350 gatunków ziół i roślin sezonowych. W ogrodzie służy jako laboratorium ekologicznego i zrównoważonego rolnictwa odnawialnej. Dostęp do planowych zajęć w innych programów, w tym nauk ziołowych, naturopathic medycyny i psychologii zdrowia. [-]

żywienie Terapeutyczna

Palestine Polytechnic University
Stacjonarne 4 lat August 2018 Palestyna Hebron

Nasz czteroletni programu terapeutycznego żywienia został specjalnie zaprojektowany dla studentów z dużym zainteresowaniem w nauce żywieniowych i zdrowotnych, którzy chcą wykorzystać swoją wiedzę, aby pomóc w zapobieganiu i leczeniu choroby jako zarejestrowany dietetyka. Odżywianie lecznicze studenci nauczą spożycie żywności i wymagania żywieniowe mogą być zmienione przez chorobę i jak stosować dietę terapeutyczne w leczeniu chorób [+]

Obawy i odsetki od odżywiania, diety i zdrowia ludzi dramatycznie wzrosła w ciągu ostatnich dziesięcioleci. Rzeczywiście, nawyki żywieniowe i styl życia wpływa na nasze zdrowie i jakość życia. Ponadto, czynniki dietetyczne zamieszany w przybliżeniu 50% z głównych przyczyn zgonów na świecie.

Otyłość, cukrzyca, choroby układu krążenia, nadciśnienie, przewodu systemu ochrony zdrowia, zdrowia wątroby i nerek choroby są główne zagadnienia zdrowia ludzkiego. Dlatego zdrowe odżywianie jest ważnym i obiecującym podejściem do leczenia i zarządzania takimi problemami. Pod tym celu, w 2015 roku, Palestyna Politechnika ustanowiła nowy program, mianowicie Therapeutic Nutrition ramach Wydziału Nauk Stosowanych.... [-]


Stopień W żywieniu I Holistyczne Wellness

ITESM - Campus Ciudad de Mexico
Stacjonarne 13 semestry July 2019 Meksyk Monterrey

Jest specjalistą w zakresie żywienia, aktywności fizycznej, zarządzania i odpowiednich nawyków zachowania w zdrowiu i chorobie, działając z humanistycznej etyki i profesjonalnego. [+]

Opis ten odnosi się do programu nauczał tutaj w Meksyku Campus. Jest specjalistą w zakresie żywienia, aktywności fizycznej, zarządzania i odpowiednich nawyków zachowania w zdrowiu i chorobie, działając z humanistycznej etyki i profesjonalnego. Tendencje zmian w strukturze demograficznej zaalarmować nas zwracać uwagę na tworzenie świadomości wpływu działalności człowieka na jakość życia jednostek i społeczności do wspierania wszechstronnego rozwoju jednostki.

Program Licencjat z Żywienia i integracyjne Wellness (LNB) ITESM profesionista tworzą eksperci w zakresie żywienia, aktywności fizycznej i promocji i poprawy integralnego dobra osoby przygotować ludność do dostosowania się do zmian w strukturze demograficznej i promować ich rozwój. ... [-]


BSC Na Odżywianie I ćwiczenia Nauki

Bastyr University
Stacjonarne 2 lat September 2018 Stany Zjednoczone Kenmore San Diego

Ćwiczenia i żywienie są integralną częścią dobrego zdrowia. W programie nauka odżywianie i ćwiczenia stopni, nauczysz się łączyć odżywiania na całe żywności z doświadczeniem w nauce ćwiczeń i holistycznego zdrowia. [+]

Ćwiczenia i żywienie są integralną częścią dobrego zdrowia. W programie nauka odżywianie i ćwiczenia stopni, nauczysz się łączyć odżywiania na całe żywności z doświadczeniem w nauce ćwiczeń i holistycznego zdrowia. Będziesz budować dogłębną wiedzę z zakresu fizjologii organizmu i mechaniki, a także zrozumienie samopoczucia ciała i umysłu i roli żywienia w zdrowiu.

Zdobywając głębokie zrozumienie wpływu właściwego odżywiania i aktywności fizycznej na zdrowie i dobre samopoczucie, absolwentów tego programu są gotowe służyć w wielu ról na czele nowego zdrowia paradygmatu - taki, który kładzie nacisk na zapobieganie i dobrego samopoczucia.

Opis programu Nowoczesne szkolenia Wyposażenie - Uczniowie rozwijają umiejętności w zakresie wykonywania testów i badań w pełni wyposażonym laboratorium nauki ćwiczeń. Nasz nowoczesny odżywiania na całe jedzenie kuchnia oferuje studentom miejsce do rozwijania umiejętności kulinarne i rozumienie pojęć żywieniowych. Praktyczne doświadczenie - Bastyr opracował relacje z obszaru centrów medycznych, klinik medycyny sportowej i klubach sportowych, gdzie uczniowie mogą zdobyć praktyczne doświadczenie w pracy. Wysoko wykwalifikowana wydziału połączeniu z małej klasy rozmiarach i silnego programu doradczego. Dobrze zaokrąglone podejście - Program nauczania obejmuje kursy w dziedzinie fizjologii ćwiczeń i biomechaniki, nauk podstawowych, żywienia i psychologii zdrowia, z których wszystkie uprawiać solidny, dopracowany rozumienie zdrowia i dobrego samopoczucia. Żyzne Learning Environment - Bastyr jest 51-hektarowy kampus i przyległych 316 akrów w Saint Edward State Park oferują sportowych pól i mile wędrówki, bieganie i rowerowych, a także dostęp do jeziora Washington. Całość Fakultety - Różnorodność klas i klubów pozwalają na eksplorację szerokiego zakresu usług zdrowotnych i fitness, w tym jogę, tai chi, Hapkido,... [-]

Bachelor In Nutrition

Universidade do Vale do Paraíba (UNIVAP)
Stacjonarne 4 lat March 2019 Brazylia São José dos Campos

Program organizowany jest w celu zapewnienia integracji uczniów z różnych środowisk w zakresie ochrony zdrowia oraz promowanie poszanowania przedmiotów podstawowych i szczegółowych, bazując na Science Żywności i potrzeb żywieniowych osób i populacji. [+]

W ciągu

Program organizowany jest w celu zapewnienia integracji uczniów z różnych środowisk w zakresie ochrony zdrowia oraz promowanie poszanowania przedmiotów podstawowych i szczegółowych, bazując na Science Żywności i potrzeb żywieniowych osób i populacji.

Łączna możliwie szkolenia wiedzy na występ w wielu dziedzinach, od najbardziej tradycyjnych po najbardziej aktualne, takich jak Herbal Medicine, Genome, gerontologii.

Absolwenci Univap mają ogólnym, mające na celu bezpieczeństwo żywności i opieki diety we wszystkich dziedzinach wiedzy w żywności i żywienia są przedstawiane podstawą promowania, utrzymania i przywracania zdrowia i zapobiegania chorobom u osób lub grup ,... [-]


Absolwent: Odżywianie

Universidade do Grande Rio Professor José de Souza Herdy (UNIGRANRIO)
Stacjonarne March 2019 Brazylia Rio de Janeiro

Kurs Żywienia ma na celu szkolenie ogólni, humanistycznych i krytycznych specjalistów stojących potrzeb zdrowotnych ludności, głównie w poszukiwaniu promocji, profilaktyki i utrzymania zdrowia jednostki. [+]

Kurs

Kurs Żywienia ma na celu szkolenie ogólni, humanistycznych i krytycznych specjalistów stojących potrzeb zdrowotnych ludności, głównie w poszukiwaniu promocji, profilaktyki i utrzymania zdrowia jednostki. Profesjonalny kwalifikuje poznać, ocenić, wyjaśnić i interweniować w stanie zdrowia, szczególnie dla żywności i żywienia człowieka w ich indywidualnych i zbiorowych. Profesjonalny będą kierowane do spełniać następujące zdolności i umiejętności: planowania, organizacji, kierunek i nadzoru nad usługami żywności i żywienia; ocena indywidualnego stanu odżywienia i zbiorowych; przygotowanie i zapewnienie opieki szpitalnej, ambulatoryjnej i biura żywienia i dietetyki z recepty, planowania, organizacji, nadzoru i oceny diety dla chorych.... [-]


Stopień Jakości żywności I żywienia

Instituto Politécnico de Viseu – Escola Superior Agrária (ESAV)
Stacjonarne 3 lat October 2018 Portugalia Viseu

Wiedząc żywności od produkcji, poprzez przetwórstwo przemysłowe, oceny jakościowej i odżywczo pod punktu widzenia jakości, bezpieczeństwa żywności i wartości odżywczej w porównaniu do różnych wymagań użytkownika; [+]

Cele i kompetencje Wiedząc żywności od produkcji, poprzez przetwórstwo przemysłowe, oceny jakościowej i odżywczo pod punktu widzenia jakości, bezpieczeństwa żywności i wartości odżywczej w porównaniu do różnych wymagań użytkownika; Ustanowienie dwukierunkową relację między produkcji i konsumpcji żywności w perspektywie poprawy / dywersyfikacji produkcji żywności oraz warunków żywieniowych ludności. Kariera Edukacja żywieniowa żywności i; Superior technik kontroli jakości; Gospodarki Żywnościowej (przedszkola, stołówki, 3 domy wieku, restauracje, etc.); Edukacja dla konsumpcji żywności; Agro-przemysłu wytwórczego; Industries Biotechnologii Żywności; Analiza laboratoryjna; Firmy / zakłady spożywcze wysoka jakość; Firmy szkoleniowe (Agro-inwentarskich, produkcja, Analiza Laboratories, konsultacji); Działania B + R; Edukacja; Consulting. [-]

Nutrition Sciences

Instituto Piaget
Stacjonarne 4 lat October 2018 Portugalia Viseu Santo André

Kurs ma na celu dostarczenie wiedzy i umiejętności, które pozwolą absolwentowi interweniować w promocji zdrowia i profilaktyce chorób poprzez doradztwo i edukację żywieniową, terapię żywieniową, zarządzanie żywieniem grupowym, kontrolę jakości i bezpieczeństwo żywności, innowacje metod i technik projektowanie, organizacja i zarządzanie rozwiązaniami żywnościowymi, wsparcie decyzji w zakresie polityki żywnościowej i badań. [+]

CampusViseucele przedmiotu

Kurs ma na celu dostarczenie wiedzy i umiejętności, które pozwolą absolwentowi interweniować w promocji zdrowia i profilaktyce chorób poprzez doradztwo i edukację żywieniową, terapię żywieniową, zarządzanie żywieniem grupowym, kontrolę jakości i bezpieczeństwo żywności, innowacje metod i technik projektowanie, organizacja i zarządzanie rozwiązaniami żywnościowymi, wsparcie decyzji w zakresie polityki żywnościowej i badań.

Przyszłość zawodowa będzie mogła ingerować w różne obszary (zdrowie, sport, szkoła, gastronomia, instytucje solidarności społecznej, produkcja i dystrybucja żywności oraz gminy), wynikające z planów interwencji w zdrowie publiczne oraz z uwzględnieniem polityki żywnościowej i żywieniowej.... [-]