$close

Filtry

Zobacz wyniki

Szukaj tutaj najlepszych szkół i uniwersytetów na studia licencjackie!

Kawaler jest stopień, który można otrzymać po trzech do czterech lat studiów. Ukończenie tytuł licencjata mogą zapewnić absolwentom więcej możliwości rozwoju zawodowego i szansę zarobić więcej pieniędzy w ich życiu. Żywienie to badanie wpływu substancji w żywności na wzrost, zdrowie, choroby, reprodukcję i utrzymanie ludzkiego życia. Podczas tej ścieżki edukacyjnej studen… Czytaj więcej

Kawaler jest stopień, który można otrzymać po trzech do czterech lat studiów. Ukończenie tytuł licencjata mogą zapewnić absolwentom więcej możliwości rozwoju zawodowego i szansę zarobić więcej pieniędzy w ich życiu.

Żywienie to badanie wpływu substancji w żywności na wzrost, zdrowie, choroby, reprodukcję i utrzymanie ludzkiego życia. Podczas tej ścieżki edukacyjnej studenci mogą nauczyć się katabolizmu, asymilacji, spożycia, wchłaniania, biosyntezy i wydalania.

Portugalia, oficjalnie Republiki Portugalskiej, to kraj położony w południowo-zachodniej Europie, na Półwyspie Iberyjskim. Portugalia jest 900 lat, a mimo to ma stosunkowo mały obszar, odegrał kluczową rolę w historii świata. Universidade do Porto jest najbardziej popularny przez cudzoziemców, które składają się z 11% studentów.

Pokaż mniej
$format_list_bulleted Filtry
Sortuj według:
Polecane Najnowsze Tytuł
Egas Moniz - Cooperativa de Ensino Superior
Monte de Caparica, Portugalia

Egas Moniz Higher Institute of Health Science (IUEM) Stopień licencjata w dziedzinie nauk o żywieniu wyróżnia się silnymi inwestycjami w nauczanie, które koncentruje się na ży ... +

Egas Moniz Higher Institute of Health Science (IUEM) Stopień licencjata w dziedzinie nauk o żywieniu wyróżnia się silnymi inwestycjami w nauczanie, które koncentruje się na żywieniowej praktyce klinicznej. W związku z tym istnieje ścisła współpraca z Konsultacją ds. Żywienia IUEM, aby zaoferować studentom intensywną obserwacyjną praktykę kliniczną skoncentrowaną na rzeczywistości społeczności już od pierwszych lat studiów licencjackich. Ta współpraca z Konsultacją Żywieniową pozwala uczniom na kontakt z nauczycielami w ich określonej dziedzinie praktyki przez około 50 godzin miesięcznie. W celu zintensyfikowania praktyki lekarskiej studentów cyklicznie organizowane są sesje otwarte ze środowiskiem akademickim, na których prezentowane i omawiane są medyczne przypadki interesujące z zakresu żywienia. Połączenie między stopniem licencjackim a Centrum Genetyki Medialnej i Pediatrycznej Egas Moniz - CGMNEM umożliwia studentom Nauk o Żywieniu kontakt i udział w najnowocześniejszych badaniach poprzez nabycie doświadczenia laboratoryjnego i medycznego na wysokim poziomie krajowym i międzynarodowym projekty, a także kontakt ze środowiskiem i odegranie ważnej roli w „walce” z zagrożeniem otyłością dziecięcą. Możliwość uczestniczenia w zewnętrznych inicjatywach nawiązywania kontaktu ze społecznością poprzez warsztaty z badań żywieniowych jest dziś rzeczywistością, ponieważ coraz więcej różnego typu placówek zwraca się do naszych studentów o udział w takich inicjatywach. Co nas wyróżnia Istnienie Centrum Genetyki Medycznej i Żywienia Pediatrycznego, które poprzez duże inwestycje w najnowocześniejsze badania umożliwia zastosowanie zdobytego know-how w rzeczywistości pionierskich badań w dziedzinie otyłości dziecięcej i zdrowia publicznego. To Centrum Badawcze jest jedynym w kraju, które bada otyłość jako całość, łącząc aspekty kliniczne, żywieniowe i laboratoryjne, co pozwoli Ci zdobyć doświadczenie laboratoryjne, rozwinąć krytyczne myślenie i aktywnie brać udział w badaniach, które są interesujące dla społeczności , co umożliwi Ci zdobycie szkolenia, które pozwoli Ci wykonywać działalność zawodową na wysokim poziomie zarówno w Portugalii, jak i za granicą. Ostatnie 630 godzin stażu w szpitalach, ośrodkach opieki zdrowotnej, przemyśle spożywczym, instytucjach opieki społecznej i organizacjach charytatywnych wspierających osoby starsze, siłownie, firmy lub inne miejsca, w których praktykują dietetycy. Oprócz tego możesz podjąć dobrowolne staże obserwacyjne w instytucjach tego samego typu. Nowoczesne obiekty, które są należycie wyposażone we wszystkie materiały i zasoby potrzebne do nauki i szkolenia, w szczególności laboratoria, kuchnia eksperymentalna i praktyka żywieniowa. Udział w szkoleniach w różnych instytucjach, z którymi współpracujemy. Możliwość odbycia staży pozalekcyjnych w Portugalii lub za granicą, ściśle współpracując z firmami i innymi instytucjami naukowymi i badawczymi, poszerzając swoje szkolenie w obszarach, które Cię szczególnie interesują. Młoda i wykwalifikowana kadra nauczycielska zmotywowana do pomocy. Udział w kilku konferencjach, kongresach i seminariach, dzięki którym będziesz na bieżąco z najnowszymi trendami w kilku dziedzinach. Najwyższej jakości rezydencja uniwersytecka na terenie kampusu, z licznymi udogodnieniami, takimi jak basen, który zapewnia dobre samopoczucie i bezpieczeństwo, jakbyś był we własnym domu. Doskonałe środowisko akademickie, które jest stymulujące i aktywne i obejmuje zarówno nauczycieli, badaczy, profesjonalistów, jak i studentów! Będziesz uczestniczyć w imprezach, koncertach, wieczorach akademickich i innych inicjatywach organizowanych przez Stowarzyszenia Studenckie Egas Moniz, Grupy „Tunas” i chór. Będziesz mógł również uprawiać kilka sportów, czy to na siłowni, czy na boisku, które mamy dla Ciebie w ofercie. Uprzywilejowana lokalizacja naszego kampusu w gminie Almada, 15 minut od Lizbony i Costa de Caparica, z doskonałym dostępem (metro, pociąg i autobus). -
Licencjat
Studia dzienne
4 lat(a)
Język angielski
12 Sie 2022
19 Sie 2022
Ośrodek kształcenia
 
Castelo Branco University of Applied Sciences
Castelo Branco, Portugalia

Wiedza o żywności od produkcji, poprzez przetwórstwo przemysłowe, oznakowania i pakowania, oceniając je pod punktu widzenia jakości, bezpieczeństwa żywności, wartości odżywcze ... +

Wiedza o żywności od produkcji, poprzez przetwórstwo przemysłowe, oznakowania i pakowania, oceniając je pod punktu widzenia jakości, bezpieczeństwa żywności, wartości odżywczej, jakości przemysłowej, zawsze biorąc pod uwagę różne wymagania rynku. Szkolenie ekspertów w celu ustanowienia dwustronnej relacji między produkcji żywności i jej konsumpcji w celu poprawy / dywersyfikacji produkcji żywności i stanu odżywienia ludności. -
BSc
3 lat(a)
Język angielski
Ośrodek kształcenia
 
Instituto Politécnico de Viseu – Escola Superior Agrária (ESAV)
Viseu, Portugalia

Wiedząc żywności od produkcji, poprzez przetwórstwo przemysłowe, oceny jakościowej i odżywczo pod punktu widzenia jakości, bezpieczeństwa żywności i wartości odżywczej w porów ... +

Wiedząc żywności od produkcji, poprzez przetwórstwo przemysłowe, oceny jakościowej i odżywczo pod punktu widzenia jakości, bezpieczeństwa żywności i wartości odżywczej w porównaniu do różnych wymagań użytkownika; -
Licencjat
Studia dzienne
3 lat(a)
Portuguese (Portugal)
Ośrodek kształcenia