Dietetyka

Kawaler, który jest licencjat, mogą być uzyskane z wyższych uczelniach zlokalizowanych na całym świecie. stopnie licencjackie są oferowane w różnych stężeniach, dzięki czemu studenci mogą dostosować naukę do zrównania z ich przyszłych celów.

Odżywianie to gałąź nauki, która zajmuje się składnikami odżywczymi potrzebnymi do właściwego rozwoju człowieka. Studenci studiujący żywienie mogą kontynuować dietetyków lub dietetyków w placówkach medycznych lub w badaniach, dziennikarstwie czy edukacji.

Europa jest szóstym co do wielkości kontynent i obejmuje 47 krajów i różnorodnych zależności, wyspy i terytoria. Graniczy z Morza Śródziemnego na południu Azji na wschód, i na Oceanie Atlantyckim na Zachód.

Czytaj więcej

Licencjat W Globalnej żywienia I Zdrowia

Metropolitan University College
Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 7 semestry September 2018 Dania Kopenhaga

Licencjat w Global Żywienia i Zdrowia to program edukacji 3½ roku wyższe w języku angielskim. [+]

Licencjat w Global Żywienia i Zdrowia to program edukacji 3½ roku wyższe w języku angielskim.

Program jest oczywiście w pełnym wymiarze czasu studiów odpowiadającej 210 punktów ECTS i jest otwarta zarówno dla studentów duńskich i międzynarodowych. Należy skoncentrować się na globalnych wyzwań w żywieniu i zdrowiu, a program jest skierowany do duńskim, jak również na międzynarodowym rynku pracy.

Bachelor's Degree w Global Nutrition and Health z Metropolitan University College na Vimeo.

Struktura programu

Program licencjackie w Global Żywienia i Zdrowia składa się z 7 semestrów, każdy z 30 punktów ECTS student musi wypełnić, aby skończyć jako Bachelor Global Żywienia i Zdrowia. ... [-]


Nutrition Sciences

Instituto Piaget
Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 4 lat October 2018 Portugalia Viseu Santo André + 1 więcej

Kurs ma na celu zapewnienie wiedzy studentów i umiejętności, które umożliwią przyszłość zawodową interweniować w promocji zdrowia i zapobiegania chorobom poprzez poradnictwa i edukacji żywieniowej, terapii żywieniowej, grupy zarządzania energią, kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności, innowacyjnych metod i techniczne, projektowanie, organizacja i zarządzanie rozwiązaniami spożywczych, wspomagania decyzji w sprawie dostaw i badawczych polityk. [+]

ISEIT - Wykształcenie w Viseu

Zarejestrowany w DGES z ust R / A - Cr 58/2012, 15 czerwca. Zamówienie nr 8491/2012 z dnia 25 czerwca.

prezentacjacele przedmiotu

Daj wiedzy studentów i umiejętności, które umożliwią przyszłość zawodową interweniować w promocji zdrowia i zapobiegania chorobom poprzez poradnictwa i edukacji żywieniowej, terapii żywieniowej, grupy zarządzania energią, kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności, metod i technik innowacyjnych, projektowanie, organizacja i zarządzanie rozwiązaniami spożywczych, wspomagania decyzji w sprawie dostaw i badawczych polityk.

Włącz przyszłość zawodową interweniować w różnych dziedzinach (zdrowie, sport, edukacja, konserwatorskich, instytucje opieki społecznej, produkcji i dystrybucji żywności, a władze lokalne), w wyniku planów interwencji publicznej zdrowia i rozważa Polityki Żywności i Żywienia. Włącz studenta do profesjonalnego niezależny, naukowo i technicznie rygorystyczne ćwiczenia, z poszanowaniem podstawowych zasad etycznych i etyki zawodowej. Wspieranie rozwoju badań naukowych i produkcji w tej dziedzinie.... [-]


Stopień Jakości żywności I żywienia

Instituto Politécnico de Viseu – Escola Superior Agrária (ESAV)
Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 3 lat October 2018 Portugalia Viseu

Wiedząc żywności od produkcji, poprzez przetwórstwo przemysłowe, oceny jakościowej i odżywczo pod punktu widzenia jakości, bezpieczeństwa żywności i wartości odżywczej w porównaniu do różnych wymagań użytkownika; [+]

. Cele i kompetencje Wiedząc żywności od produkcji, poprzez przetwórstwo przemysłowe, oceny jakościowej i odżywczo pod punktu widzenia jakości, bezpieczeństwa żywności i wartości odżywczej w porównaniu do różnych wymagań użytkownika; Ustanowienie dwukierunkową relację między produkcji i konsumpcji żywności w perspektywie poprawy / dywersyfikacji produkcji żywności oraz warunków żywieniowych ludności. Kariera Edukacja żywieniowa żywności i; Superior technik kontroli jakości; Gospodarki Żywnościowej (przedszkola, stołówki, 3 domy wieku, restauracje, etc.); Edukacja dla konsumpcji żywności; Agro-przemysłu wytwórczego; Industries Biotechnologii Żywności; Analiza laboratoryjna; Firmy / zakłady spożywcze wysoka jakość; Firmy szkoleniowe (Agro-inwentarskich, produkcja, Analiza Laboratories, konsultacji); Działania B + R; Edukacja; Consulting. [-]

Stopień W żywieniu Człowieka I Dietetyki

Universidad Europea del Atlántico
Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 4 lat September 2018 Hiszpania Santander

Coraz więcej dowodów naukowych, które odnosi się do rodzaju żywności i zdrowia sprawia, że ​​konieczne jest odpowiednio wykwalifikowanych specjalistów w Żywieniu Człowieka i Dietetyki dotyczących zdrowia poszczególnych osób. Program nauczania w Żywieniu Człowieka i Dietetyki Uniwersytetu Europejskiego Atlantyku ma świeży jakości szkolenia i stosować się do wszystkich zawodów, w których można rozłożyć ... [+]

Stopień w Żywieniu Człowieka i Dietetyki

Coraz więcej dowodów naukowych, które odnosi się do rodzaju żywności i zdrowia sprawia, że ​​konieczne jest odpowiednio wykwalifikowanych specjalistów w Żywieniu Człowieka i Dietetyki dotyczących zdrowia poszczególnych osób.

Program nauczania w Żywieniu Człowieka i Dietetyki Europejskiego Atlantic University oferuje wysokiej jakości szkolenia i teraz stosowane do wszystkich zawodów, w których można rozłożyć dietetyka, pozwalając również na większą specjalizację uczniów poprzez Oferujemy obieralnych dostępne.

Wydział Nauk o Zdrowiu oferuje nowoczesne udogodnienia, które pozwalają uczniom rozwijać szeroko umiejętności praktycznych, w tym laboratoriów Grado technicznych (Fizjologii i Biochemii Żywności Nauki i Technologii Żywności i kulinaria Technologicznych i gastronomii) oraz Service Center Wartość odżywcza w których uczniowie mogą korzystać ze swoich umiejętności w konsultacjach w środowisku całkowicie na żywo i tym samym pierwszy kontakt z pacjentami przed ich staże.... [-]


Stopień W żywieniu Człowieka I Dietetyki

Universidad Isabel I
Online W pełnym wymiarze godzin 4 lat September 2018 Hiszpania Burgos

Stopień w Żywieniu Człowieka i Dietetyki to jeden z najnowszych w naszym zakresie kwalifikacji. [+]

Stopień w Żywieniu Człowieka i Dietetyki to jeden z najnowszych w naszym zakresie kwalifikacji. Student zdobywa doskonałe szkolenia, które pozwolą Ci rozwinąć zorientowany żywności i żywienia jednostek i grup w różnych warunkach fizjologicznych i / lub patologicznych, zgodnie z zasadami ochrony i promocji zdrowia, działań profilaktycznych Choroby i leczenie dietetyczne i odżywcze. Warto zauważyć, że stopień w Żywieniu Człowieka i Dietetyki jest silnie powiązane z nauk fizycznych i sportu, pochodzących być niezwykle ważne urządzenie szkolenia do zastosowania w drugim polu: To pole jest powiązane z psychologii , z tych trzech kwalifikacji, które czynią nasz Wydział Nauk o Zdrowiu. Jak we wszystkich stopniach, Międzynarodowy Uniwersytet Isabella I Kastylii oferuje konkretny krzyż, które wyróżniają nasze kierunków studiów i znaleźć usługę ucznia: pierwszy kurs, informatyka, język angielski, wypowiedzi ustnej i pisemnej; czwartej klasy i etyka, etyka i wiedza z normami zawodowymi. ... [-]