Dietetyka

Kawaler, który jest licencjat, mogą być uzyskane z wyższych uczelniach zlokalizowanych na całym świecie. stopnie licencjackie są oferowane w różnych stężeniach, dzięki czemu studenci mogą dostosować naukę do zrównania z ich przyszłych celów.

Odżywianie to gałąź nauki, która zajmuje się składnikami odżywczymi potrzebnymi do właściwego rozwoju człowieka. Studenci studiujący żywienie mogą kontynuować dietetyków lub dietetyków w placówkach medycznych lub w badaniach, dziennikarstwie czy edukacji.

Europa jest szóstym co do wielkości kontynent i obejmuje 47 krajów i różnorodnych zależności, wyspy i terytoria. Graniczy z Morza Śródziemnego na południu Azji na wschód, i na Oceanie Atlantyckim na Zachód.

Czytaj więcej

Licencjat: University College Venlo

Maastricht University, Campus Venlo
Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 3 lat September 2018 Niderlandy Venlo

University College Venlo (UCV) jest wyjątkowy. Śledzisz swoje zainteresowania i wybierasz własne kursy. Umożliwia to badanie problemów związanych z żywnością, odżywianiem [+]

University College Venlo

University College Venlo (UCV) jest wyjątkowy. Śledzisz swoje zainteresowania i wybierasz własne kursy. Umożliwia to badanie problemów związanych z żywnością, odżywianiem

Szybkie faktydla bardzo zmotywowanych studentów z zamiłowaniem do jedzenia, żywieniaswoboda projektowania własnego programu nauczania3-letni, licencjat w pełnym wymiarze godzin, wykładany w języku angielskimselektywne przyjęcie, rozpoczyna się we wrześniuco tydzień: 12-14 godzin kontaktu, 28 godzin samodzielnej naukiw zależności od wybranej koncentracji, po ukończeniu studiów otrzymasz tytuł licencjata lub licencjataBinding Study Advice (co najmniej 45 z 60 punktów ECTS w roku 1)Dlaczego ten program?... [-]

Stopień Jakości żywności I żywienia

Instituto Politécnico de Viseu – Escola Superior Agrária (ESAV)
Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 3 lat October 2018 Portugalia Viseu

Wiedząc żywności od produkcji, poprzez przetwórstwo przemysłowe, oceny jakościowej i odżywczo pod punktu widzenia jakości, bezpieczeństwa żywności i wartości odżywczej w porównaniu do różnych wymagań użytkownika; [+]

Cele i kompetencje Wiedząc żywności od produkcji, poprzez przetwórstwo przemysłowe, oceny jakościowej i odżywczo pod punktu widzenia jakości, bezpieczeństwa żywności i wartości odżywczej w porównaniu do różnych wymagań użytkownika; Ustanowienie dwukierunkową relację między produkcji i konsumpcji żywności w perspektywie poprawy / dywersyfikacji produkcji żywności oraz warunków żywieniowych ludności. Kariera Edukacja żywieniowa żywności i; Superior technik kontroli jakości; Gospodarki Żywnościowej (przedszkola, stołówki, 3 domy wieku, restauracje, etc.); Edukacja dla konsumpcji żywności; Agro-przemysłu wytwórczego; Industries Biotechnologii Żywności; Analiza laboratoryjna; Firmy / zakłady spożywcze wysoka jakość; Firmy szkoleniowe (Agro-inwentarskich, produkcja, Analiza Laboratories, konsultacji); Działania B + R; Edukacja; Consulting. [-]

Nutrition Sciences

Instituto Piaget
Stacjonarne W pełnym wymiarze godzin 4 lat October 2018 Portugalia Viseu Santo André + 1 więcej

Kurs ma na celu dostarczenie wiedzy i umiejętności, które pozwolą absolwentowi interweniować w promocji zdrowia i profilaktyce chorób poprzez doradztwo i edukację żywieniową, terapię żywieniową, zarządzanie żywieniem grupowym, kontrolę jakości i bezpieczeństwo żywności, innowacje metod i technik projektowanie, organizacja i zarządzanie rozwiązaniami żywnościowymi, wsparcie decyzji w zakresie polityki żywnościowej i badań. [+]

CampusViseucele przedmiotu

Kurs ma na celu dostarczenie wiedzy i umiejętności, które pozwolą absolwentowi interweniować w promocji zdrowia i profilaktyce chorób poprzez doradztwo i edukację żywieniową, terapię żywieniową, zarządzanie żywieniem grupowym, kontrolę jakości i bezpieczeństwo żywności, innowacje metod i technik projektowanie, organizacja i zarządzanie rozwiązaniami żywnościowymi, wsparcie decyzji w zakresie polityki żywnościowej i badań.

Przyszłość zawodowa będzie mogła ingerować w różne obszary (zdrowie, sport, szkoła, gastronomia, instytucje solidarności społecznej, produkcja i dystrybucja żywności oraz gminy), wynikające z planów interwencji w zdrowie publiczne oraz z uwzględnieniem polityki żywnościowej i żywieniowej.... [-]