Master International w żywieniu i dietetyce

&nbsp

Dobra dieta bardzo pomaga przynieść optymalne dla zdrowia człowieka. Przesłanka ta musi brać je pod uwagę. Dlatego musimy szkolenie i podnoszenie świadomości wokół nas ogromne znaczenie.

&nbsp

Dziedzinie żywności i żywienia przez wiele lat była na drugim miejscu w naszym społeczeństwie. Nie będzie przyznane znaczenie tak naprawdę ma. Obecnie mamy system opieki zdrowotnej opiera się na leczenie, profilaktyka musi być naszym jedynym i niech lekarstwo w drugiej kadencji. W kategoriach ekonomicznych w odpowiednich programów profilaktycznych przyczyniłoby się do ograniczenia wydatków bieżących zdrowia, skierowane głównie do paliatywnej lub zabiegów leczniczych.

&nbsp

Postęp nauki podstaw żywienia i biochemii, biologii molekularnej, patofizjologii, toksykologii, nauki o żywności, dietetyki i odżywiania się fascynująca współczesna nauka i stosowane sił także sugerować się nie tylko z naukowego oczy ale również ludzi.

&nbsp

Dziedzinie żywności i żywienia wpływa na całe społeczeństwo, a więc ma bezpośredni związek z wielu dziedzin kariery. Wiele razy tych specjalistów nie ma wyższe wykształcenie, jednak cechy osobiste lub doświadczenie, chcą jakości edukacji w tej dziedzinie.

&nbsp

Ten program jest potrzebny do uzyskania dostępu do różnych treści, które będą niezbędne w dobrej pracy z systemem w zakresie żywienia i decyzji bardziej aktualne w każdym czasie na podstawie nowych kryteriów wartości odżywczych.

&nbsp

&nbsp

Cele

&nbsp

Cel:


Będąc w stanie rozróżnić żywności i prawidłowego żywienia przekonania dla każdej indywidualnej lub zbiorowej, poprzez artykulację teoretyczne nauczanie oparte na dowodach.


Cele szczegółowe:

  • Zastosuj odpowiednie normy żywieniowe przez pacjenta ocenę stanu odżywienia i najnowszych rozwiązań i osiągnięć w dziedzinie żywienia, żywienia i dietetyki.
  • Organizowanie i projektowania programów żywieniowych doradztwo dostosowane do indywidualnych potrzeb.
  • Odróżnić studenta z wiedzą z najnowszymi osiągnięciami naukowymi w kluczowych żywienia i dietetyki, takich jak nutrigenomiki, zaburzenia odżywiania, żywienie w aktywności fizycznej lub kliniki żywienia.
  • Zachęcają do krytycznego uczniów myślenia w kwestiach związanych ze zdrowiem i żywienia.
Program prowadzony przez:
Język angielski

Zobacz 6 więcej kursów w Fundación Universitaria Iberoamericana (FUNIBER) »

Ten kurs jest Online
Data początkowa
Sie 2019
Duration
24 miesięcy
Zaoczne
Wg lokalizacji
Wg daty
Data początkowa
Sie 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń

Sie 2019

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa