Bachelor of Science w dziedzinie żywności i żywienia studiów
Carson-Newman University
Klucz informacyjny
Wybierz lokalizację
Lokalizacja kampusu
Jefferson City, Stany Zjednoczone
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
Poproś o informacje
Tempo
Pełny etat
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2023
Stypendia
Poznaj możliwości stypendialne, aby pomóc sfinansować swoje studia
Wstęp
Bachelor of Science w dziedzinie żywności i Nauk o Żywieniu
Misja Żywność i żywienie głównym lub bez Dietetyka naciskiem (Dydaktyczna Program Żywienia i Dietetyki) jest dostarczenie studentom wysokiej jakości przygotowania akademickiego w żywności i żywienia, który pozwala absolwentom skutecznie pozyskać szereg powiązanych możliwości zatrudnienia, a jednocześnie oferują kursy usług i wiedzy do innych dziedzin Uniwersytetu przy poszukiwaniu doskonałości akademickiej i integralność chrześcijaninem.
Potencjalne Praca w żywności, żywienia i dietetyki
Profesjonaliści w dietetyce stosuje zasady żywności i żywienia, aby zachować zdrowie, poprawić lub zarządzasz przewlekłej choroby, poprawę wyników sportowych i pomóc ludziom, aby zdrowe wyborów żywieniowych. To pole jest rozwijającą się zawód, który oferuje wiele ciekawych i nagradzanie ścieżek kariery. Dietetycy pracować w ciągu ustawień odmian i może być specjalizuje się w dziedzinie.
Niektóre przykłady obejmują:
- Kliniczna i żywienie medyczne
- Społeczność Żywienia i Zdrowia Publicznego
- Corporate Wellness
- Przemysł spożywczy, regulacyjne i Rozwoju Produktu
- Jedzenie Service Management
- Media i dziennikarstwo
- Badania
- Prywatna Praktyka i konsultacji
- Sport Nutrition
Obrazek powyżej: Dr Kitty Coffey i dr Kimberly Johnson występuje Starszy Maddie Reynolds z Roberts za wybitne absolwentka Dietetyki 2016.
Akademia Żywienia i Dietetyki (I) Strona w www.eatright.org zapewnia również dodatkowe informacje na temat możliwości rozwoju zawodowego. W celu przygotowania dobrze wykwalifikowanych absolwentów do kariery w żywności, żywienia i dietetyki, Carson-Newman University oferuje rygorystyczny program zaprojektowany w celu spełnienia aktualnych standardów akademickich i spełniają kompetencji wiedzy wymaganej zarejestrowanego dietetyka.
kierunków dla dietetyka mogą wybierać ścieżki kariery, które nie wymagają poświadczenia RDN ale wykorzystują bazę wiedzy i umiejętności danej osoby w żywności i żywienia. Pozycje mogą być w naukach konsumpcyjnych, rozbudowa, zdrowia publicznego, badań odżywiania, dziennikarstwo, gastronomicznych i produkcji żywności.
Obrazek powyżej: Uczestniczy CN Program dydaktyczny w Dietetyki (DPD), lunch w 2015 Foods & Nutrition Conference & Expo w Nashville na sześć DPD byli studenci, trzy absolwentów DPD, oraz trzech członków FCS Advisory Board wraz z wydziału gospodarze Dr. Kitty Coffey i dr Kimberly Johnson.
Akredytacja Status DPND:
Obecny program dydaktyczny w żywienia i dietetyki (DPND) został akredytowany przez Radę Akredytacji Edukacji w żywieniu i dietetyki (ACEND) w 2006 roku. ACEND znajduje się w Akademii Żywienia i Dietetyki (AND) siedziby przy 120 South Riverside Plaza, Suite 2000, Chicago, IL 60606; 800-877-1600, wew. 5400; www.eatrightacend.org, [email protected]. ACEND tworzy kompletny zestaw norm, wiedzy i kompetencji wypowiedzi, które muszą zostać spełnione przez wszystkich akredytowanych programów dietetyki. Zakończenie DPND pozwala studentom, by móc ubiegać się o akredytowanej Dietetyczne Staż (DI) podczas ostatniego roku gdyby spotkały wymagany łączny GPA 2,8 lub wyższą i ukończyli (lub w trakcie) wszystkich wymaganych zajęć do otrzymania stopnia w żywności i żywienia z naciskiem na Dietetyki.
Obrazek powyżej: Rada Akredytacji Edukacji żywienia i dietetyki Goście na potwierdzenie niezwykle programu dydaktycznego w Dietetyki odwiedzić CN 21-23 lutego 2016 r.
Od lewej do prawej: dr Kitty Coffey, dyrektor DPD na CN; Dr. Astrid Inniss, DC Dept. Zdrowia, Washington, DC; Dr. Kimberly Johnson, profesor nadzwyczajny CN DPD; Pani Kelli Killingsworth, MPH, Uniwersytet Turabo, Puerto Rico; Pani Susan Brantley, MS, Adiunkt CN DPD; Dr. Betty Larson, Concordia College, Moorhead, MN Departament rodziny i Konsumentów Nauk oferuje również utwór non-dietetycznej w żywności i żywienia obszar programu studiów. Ten program nie wymaga akredytacji ACEND a więc pozwala studentowi mieć bardziej elastyczny tok studiów, które mogą przygotowywać jedną z wielu ścieżek kariery w żywności i żywienia.
Wszystkie żywności i żywienia (Track kierunków DPND i nie dietetyki track) jest jednym z siedmiu obszarów specjalistycznych studiów w ramach dyscypliny Rodzinnym Consumer Sciences. Dlatego wszyscy uczniowie FND zyskują szansę, aby stać się rodziną i Nauk Konsumenckich (CFC) w trakcie ostatniego semestru ich ostatnim roku jako American Association Carson-Newmana rodziny i Konsumentów Nauk akredytowanych Wydział oferuje programy w każdym obszarze objętym programem, które spełniają wymagane standardy i rdzenia wiedzy dla absolwentów FCS. FCS wydziału może pomóc każdy student zainteresowany zarabianiem poświadczenia CFC podczas ich ostatniego roku.
Cele i mierzalne rezultaty cyklu DPND 2011-2016: Program DPND / Wydziału CN stara się spełniać lub przekraczać następujące cele i zadania, które są ważne dla powodzenia naszych absolwentów:
Cel 1: Program zapewni wysoką jakość Bachelor of Science w programie żywności, żywienia i dietetyki, która pozwoli studentom zdobyć mistrzostwo wiedzy, umiejętności i kompetencji wymaganych od entry-level akredytowanych dietetyków i specjalistów od żywienia. Program przygotuje właściwe i opiekuńczy absolwentów, którzy dążą do rozwoju zawodowego i rozwoju, oferując program, który spełnia standardów akredytacyjnych w 2012 ustanowione przez Radę Akredytacji Edukacji w żywienia i dietetyki (ACEND).
Przez okres pięciu lat:
- 70% zakwalifikowanych studentów DPND w trzecim roku programu Poziom DPND licencjata będzie wypełnić wymagania programu / stopień ciągu 150% czasu planowanego zakończenia.
- 60% absolwentów DPND będą miały zastosowanie do programów nadzorowanej praktyki w tym samym roku akademickim one zakończyć program.
- Dopuszcza się 80% tych, mające zastosowanie do programów nadzorowanej praktyki rok akademicki one zakończyć program.
- 50% absolwentów kontynuuje DPND nie do nadzorowanej praktyki zostaną zatrudnieni w pozycji poziomu wejścia lub uczestniczących w zaawansowanym programem edukacyjnym.
- Stopa karnet dla absolwentów DPND biorących egzamin rejestracji będzie wynosić 80% w pierwszej próbie.
- 70% absolwentów DPND kończących programy nadzorowanej praktyki zostaną zatrudnieni na stanowiskach klasy podstawowej.
- 100% akredytacji Standardów 2012 zostaną włączone do treści kursu DPND i ocenach.
- 80% absolwentów badanych oceni ich zajęć jako dobre lub bardzo dobre przygotowanie do pracy zawodowej w żywności, żywienia i dietetyki.
- 80% studentów DPND będą uczestniczyć jako członkowie CN Student Akademii Żywienia i Dietetyki (piasek) i członków Studenckiego Towarzystwa Żywienia i Dietetyki.
CEL 2: Wspieranie innych obszarów programowych w ramach kolegium w tym życiu studenckim, pielęgniarstwa, zawodów pre-zdrowia, nauki, ćwiczeń i treningu sportowego poprzez dostarczanie niezbędnych i zajęć fakultatywnych, a także uczenia się serwisem.
- Wprowadzające żywności i żywienia kursy będą służyć średnio 80 studentów rocznie z zawodów związanych z ochroną zdrowia i innych kierunków (nie FCS / DPND).
- 75% studentów od zdrowotne / sportów związanych koncerny będą oceniać wstępne żywności i składników odżywczych jak kursy ogólnej dobre i bardzo dobre w badaniu wyjściowym.
- Uczniowie DPND i / lub wydziału dostarczy rocznie co najmniej jeden program edukacyjny związany z żywności / odżywiania i dobrego samopoczucia dla życia wspólnotowego i kultu (CLW) kredytu.
- 75% studentów DPND będzie co roku uczestniczyć w co najmniej jednym projekcie usługi uczenia sponsorowana przez University, Department, lub piasek.
- Przynajmniej 80% pracodawców wskaże pozytywny zadowolenie z absolwentów DPND.
Roczne dane wynik jest dostępny na prośbę dyrektora DPND dr Kitty Coffey w [email protected].
Warunki przyjęcia:
Wydział Nauk rodzinnych i Konsumentów oferuje dwa utwory żywności i kierunków Nutrition:
1) żywność i żywienie głównym naciskiem ze Dietetyka (DPND ścieżki):
Jest to program, w sposób opisany powyżej, że student będzie wybrać, czy on / ona ma stać dyplomowanego dietetyka / dietetyk (RDN). Raz spełnia warunków przyjęcia studenta uniwersytetu, nie ma żadnych dodatkowych wymagań dotyczących dopuszczenia do Departamentu rodziny i Konsumentów Nauk. Egzamin wstępny College są wymienione w aktualnym Carson-Newman licencjackich Catalog. Obecnie dwa warunki muszą być spełnione przy wjeździe na Dydaktycznego Programu w żywieniu i dietetyce kursów górna podziału: 1.C lub wyższej wymagane jest również we wszystkich kursach FN; BIOL 207/208, 305/306, 316; CFS 206, 30; CHEM 103/104, 301, 310; COMM 135/230; CS 135, 432; POL 101, 201, 301; FCS 121; FCS 421; FCSE 424; MATEMATYKA 201; i 2.a skumulowane GPA 2,8 * lub nowszy;
Jednak żywieniu wydziału polecamy również: 3.B lub wyższy w FN 114, 214, FN FN 310; Student musi wypełnić i złożyć oficjalny wniosek do dnia 15 kwietnia swojego drugiego roku (Załącznik, str. 24) do Dyrektora DPND osobiście lub pocztą na adres: DPND dyrektora CN Box 71881, Jefferson City, TN 37760.
- Należy pamiętać, że GPA powyżej 3,2 poprawić prawdopodobieństwo studenta zabezpieczenia programu praktyk nadzorowanego po studiach, które są wymagane, aby zarobić poświadczenia RDN. Carson-Newman University nie oferuje dietetycznych staż lub programu nadzorowanej praktyki, ale proces aplikacji jest opisana poniżej oraz w DPND Student Handbook.
2) żywność i żywienie dur (non-dietetyka nacisk):
Studenci mogą wybrać tę zasadniczą jeśli on / ona ma interes w żywności i żywienia dyscypliny i szuka możliwości rozwoju zawodowego w kulinarnej, przemysł spożywczy, sprzedaży żywności, zarządzania usługami żywności, zdrowia publicznego, rodzin i konsumentów nauk i obsługi rozszerzeń. Wiele z tych stanowisk i ścieżek kariery nie wymagają poświadczenia RDN, ale może wymagać absolwent studiów lub innego szkolenia. Żywności i Żywienia wydział są dostępne w celu omówienia tej opcji programowej która jest uwzględniona w bieżącym Carson-Newman licencjackich Catalog. Warunki przyjęcia są takie same, jak dla University, które są również wymienione w obecnym katalogu.
Koszty programowe
Rodzinne i Nauki konsumenckie kierunków będzie odpowiedzialny za czesne, zakwaterowanie i wyżywienie oraz koszty posiłków wymienionych w bieżącym Carson-Newman licencjackich Catalog. Żywność, żywienie i dietetyka kierunków w Carson-Newman University będzie odpowiedzialny za następujące dodatkowych kosztów szacowanych:
- Płaszcz Laboratorium $ 25.00- $ wysokości 40,00
- Składka członkowska Student Academy w wysokości 50,00 $ / rok (dołączyć Junior roku najpóźniej) i opcjonalne lokalne rozdziały ($ 10.00 / rok)
- Rozdział Student Akademii (piasek) mogą wymagać nominalne członkostwa i aktywności opłat
- Opłaty laboratoryjne FN 310, 313, FN FN 316, CS 432 będzie miała opłata począwszy od $ 50.00 do $ 100.00 Więcej
- FN 466 Pole Doświadczenie w FND externship Instrukcja 5,00 $
- Wyróżnienia Banquet frekwencję Każdej wiosny, czy ubiegać się o stypendia resortowych ~ $ w wysokości 25,00 / wiosna Semestr
Wymagania stopnia:
Wszystkie obszary badań w Zakładzie obejmują starszy staż / pole programu doświadczenie dla zastosowania koncepcji uczelni i szkolenia. Pokarmy, kierunków Odżywianie i Dietetyka ukończyć 150-godzinny doświadczenia w terenie z zarejestrowanym Dietetyk i jeden semestr spółdzielni Learning Management doświadczenie w Duncan Hall Spółdzielni Mieszkaniowej Zarządzania i Lab.
1) Dietetyka sportowa. Poniższy program będzie spełniać wymagania dla Bachelor of Science w żywności i żywienia z naciskiem na Dietetyki. Ten program spełnia wymagane warunki DPND niezbędne do ubiegania się o dietetycznych Staż na prowadzenie poświadczenia RDN. Obecnie program wymaga w sumie 128 godzin kredytowych, która jest podzielona na Ogólnokształcące (45 godzin), Rodziny i Nauk Konsumentów rdzeń (13 godzin), znaleziono specjalizacji (34 godzin), dyscyplin Support (35 godzin) i jeden planowej godziny , Arkusz Fabuła jest świadczona.
2) utwór Non-dietetyka. Ten program będzie spełniać wymagania dla Bachelor of Science w żywności i żywienia. Arkusz Fabuła jest podłączony. Student może spotkać się z jego / jej doradcą, aby wybrać odpowiednie kursy, które będą pełnić Mniejszych wyboru i pomagają krawiec Student jego / jej studiów dla jego / jej wybranej ścieżki kariery.
Zajmując się dietetycznych Praktyki po Carson-Newman
Student FND rozpocznie Dietetyczne Staż (DI) Proces aplikacji semestru późnej jesieni do stycznia ich ostatniego roku. Żywności i Żywienia wydziału będzie zachęcać wszystkich uczniów DPND zaplanować swój czteroletni program nauczania z celów i intencji, aby być dobrze wykwalifikowanych do DI. Silny GPA (powyżej 3,2), solidne GRE wynik badania i dowody profesjonalnego przywództwa, pracy społecznej oraz stosownego doświadczenia zawodowego wzmocni wniosek studenta.
Można znaleźć informacje na temat konkurencyjnego charakteru procesu aplikacyjnego Dietetyczne Internship na stronie internetowej ACEND. DPND Student Handbook dostarczyło także dodatkowe informacje o tym, jak pomyślnie zakończyć proces aplikacji DI. Akademia Żywienia i Dietetyki przy http://www.eatright.org/~~pobj wyjaśnia również różne drogi, by stać się zarejestrowanym Dietetyk / Dietetyk.
Podręczniki studenckie dla FND Majors
Departament rodziny i Konsumentów Nauk opublikowała podręcznik do użytku przez wszystkich FCS studentów. studenci DPND będzie musiała odnieść się do DPND Student Handbook o dodatkowe informacje potrzebne do ich sukcesu w programie dietetyki. Te podręczniki dostarczają informacji wzmianka o programie FCS i programy DPND, cele i cele każdego programu nauczania i zaproponował cztery lata studiów, stypendiów i nagród informacji i poradnictwa zawodowego.
Akademia Student Żywienia i Dietetyki (piasek)
Biegły Academy Student Żywienia i Dietetyki (piasek) jest uznawana za studenta rozdziale Akademii Żywienia i Dietetyki Carson-Newmana Uniwersytetu. Wszyscy studenci są przyznawane FND przynależność do tego profesjonalnego klubu, który ma na celu zapewnienie możliwości dla studentów, aby profesjonalnie sieci, służyć społeczności lokalnej i kampusu i dzielić się swoją wiedzą i pasją do pola ze sobą. Studenci mogą służyć na pokładzie dla tej organizacji, która pomaga studentom rozwijać swoje umiejętności przywódcze i rzecznictwa. Jako organizacja, uczniowie uczestniczyli w stażu, dietetycznych forów lokalnych, stanowych i krajowych spotkań i konferencji, a zorganizowały kiermaszy zdrowia, seminaria odnowy biologicznej oraz pokazy gotowania.
Żywność, żywienie i Dietetyka Absolwenci Carson-Newman
Carson-Newman University jest dumna ze swoich absolwentów w obszarach programowych FND. Wielu naszych absolwentów pracuje jako dietetyk / dietetycy w ostrej opieki ustawienia dietetyki klinicznej uprawiania żywienie medyczne. Niektórzy absolwenci są nawet w podspecjalności Onkologii wsparcia metabolicznego i bariatria. Absolwenci pracują również w opiece długoterminowej, zarówno klinicznych i jedzenie-usługowych stanowiskach kierowniczych. Wielu z naszych absolwentów (z lub bez poświadczeń RDN) są realizowane kariery w dziedzinie zdrowia publicznego jako WIC dietetyków, gospodarki żywnościowej szkole, zaburzeń odżywiania i terapii behawioralnej, jedzenie sportowe i odnowy biologicznej, na polu misyjnym, a jako naukowiec konsumpcyjnego z domu premier producent urządzenia.
O szkole
pytania
Podobne kursy
BSc w dietetyki
- Pécs, Węgry
Magister w dziedzinie badań weterynaryjnych i nauki o żywności oraz technologii
- León, Hiszpania
Magister nauk o żywności i żywieniu (z doświadczeniem zawodowym)
- Sheffield, Wielka Brytania